Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Την αποπομπή Σκουρλέτη ζητά η ΚΕΔΕ...30.000 συμβασιούχοι θα επιστρέψουν τα χρήματά τους... !!!

Αντισυνταγματικές είναι οι παρατάσεις των χιλιάδων συμβασιούχων των ΟΤΑ (Δήμων και Κοινοτήτων)  

και οι συμβασιούχοι- εργαζόμενοι υποχρεούνται να...
επιστρέψουν όσα χρήματα έλαβαν τον χρόνο της παράτασης των συμβάσεών τους, σύμφωνα με όσα οριστικά και αμετάκλητα έκρινε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Α' Κλιμάκιο του Α' Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κλήθηκε να αποφανθεί εάν πρέπει να εγκριθούν ή όχι εντάλματα πληρωμών συμβασιούχων Δήμου που οι συμβάσεις τους είχαν παραταθεί.


Το Α' Κλιμάκιο αποφάνθηκε ότι οι επίμαχες συμβάσεις δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου λόγω των συνταγματικών δεσμεύσεων και κατά συνέπεια οι παρατάσεις είναι αντισυνταγματικές.

Παράλληλα, αποφάνθηκε ότι τα χρήματα (αποδοχές) που έχουν λάβει οι συμβασιούχοι κατά το διάστημα της παράτασης των συμβάσεών τους πρέπει να επιστραφούν.

Όμως, λόγω της αντισυνταγματικότητας το όλο θέμα παραπέμφθηκε από το κλιμάκιο στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο την Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και εισηγήτρια τη Μαρία Αθανασοπούλου, κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε ομόφωνα ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΟΤΑ είναι αντισυνταγματικές.

Παράλληλα, η Ολομέλεια με πλειοψηφία 17 - 14 αποφάνθηκε ότι τα εν λόγω εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων όχι μόνο δεν μπορούν να εγκριθούν, αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα της παράτασης των συμβάσεών τους.

Κατά συνέπεια, το Α' Κλιμάκιο με τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας θα ξεκινήσει τους ατομικούς καταλογισμούς στους συμβασιούχους των ΟΤΑ προκειμένου να επιστρέψουν τους μισθούς που παράνομα έλαβαν.

Την αποπομπή Σκουρλέτη ζητά η ΚΕΔΕ

Την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τον πρωθυπουργό η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκθέτει πολιτικά τον Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίο καλεί «να ζητήσει συγγνώμη από τους δημάρχους».

Η ΚΕΔΕ κάνει λόγο για «αδέξιους χειρισμούς» και ισχυρίζεται ότι «επιβεβαιώνεται όταν υποστήριζε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης ήταν συνταγματικά έωλες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Κάνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό για αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Να ζητήσει συγγνώμη από τους Δημάρχους ο κ. Σκουρλέτης.

Τον εκθέτει πολιτικά η δικαστική εξέλιξη στο ζήτημα των συμβασιούχων, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επιβεβαιώνεται η Κ.Ε.Δ.Ε. όταν υποστήριζε ότι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης ήταν συνταγματικά έωλες.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση πληρώνουν ακριβά τους αδέξιους χειρισμούς της Κεντρικής Εξουσίας. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αποδεικνύει την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το ζήτημα αυτό.

Την προχειρότητα και τον νομικά έωλο χειρισμό η Κ.Ε.Δ.Ε. τον επισήμανε από την πρώτη στιγμή, από το τέλος του 2016. Όμως αντί να μας ακούσουν, οι κ.κ. Βερναρδάκης και Σκουρλέτης μας επιτέθηκαν, απειλώντας ακόμη και με πειθαρχικές διώξεις τους Δημάρχους που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την κυβερνητική εντολή.

Στις αντιδράσεις των Δημάρχων, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης «απάντησε» με εγκύκλιο προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας, με την οποία υπογράμμιζε πως η παράταση των εν λόγω συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι υποχρεωτική.

Πλέον, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ. Σκουρλέτης είναι διπλά έκθετος. Και οι εργαζόμενοι είναι πλέον στον «αέρα», ενώ πολλοί Δήμοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αναγκαίο προσωπικό σε έναν κρίσιμο τομέα, όπως είναι αυτός της καθαριότητας.

Δυστυχώς, η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αποδεικνύεται ανίκανη να δώσει οποιαδήποτε λύση στα μεγάλα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης . Αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.

Δεν μπορεί να διασφαλίσει τους αναγκαίους για τη λειτουργία των Δήμων πόρους. Δεν μπορεί να ολοκληρώσει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που ετοίμασε ο κ. Κουρουμπλής. Διαχειρίζεται με ανεύθυνο τρόπο το ζήτημα των συμβασιούχων των Δήμων. Δεν μπορεί να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης και την αλλαγή του Καλλικράτη.

Ο κ. Σκουρλέτης οφείλει να ζητήσει συγγνώμη καταρχήν από τους εργαζόμενους, τους οποίους ουσιαστικά εξαπάτησε τάζοντας τους «λαγούς με πετραχήλια».

Αλλά και από τους Δημάρχους, τους οποίους όλο αυτό το διάστημα απειλεί με πειθαρχικές κυρώσεις αν δεν εφαρμόσουν διατάξεις και νόμους που κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη αντισυνταγματικές.

Οι λεονταρισμοί και οι «τσαμπουκάδες» σε μια Δημοκρατία που λειτουργούν οι Νόμοι και το Σύνταγμα δεν έχουν θέση.

Ζητούμε από τον κ. Πρωθυπουργό να αλλάξει τον κ. Σκουρλέτη και να ορίσει στη θέση του ένα πρόσωπο που θα είναι ικανό να διαχειριστεί τα δύσκολα προβλήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση. Ένα πρόσωπο που θα είναι διατεθειμένο να κάνει διάλογο και θα μπορεί να δώσει λύσεις. Δεν υπάρχει πολυτέλεια για άλλο χαμένο χρόνο».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου