Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Reuters: Οι Έλληνες ζουν στο σκοτάδι - Δεν έχουν λεφτά ούτε για το ηλεκτρικό ρεύμα...!!!

Στην τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι Έλληνες, που έχει ως αποτέλεσμα να ζουν στο σκοτάδι, 

 καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αναφέρεται το σημερινό άρθρο του πρακτορείου Reuters.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα Έλληνες έχουν απλήρωτους λογαριασμούς σε υπηρεσίες όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, με το ποσοστό αυτό να είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει στην Ευρώπη.
Το ρεπορτάζ με τίτλο «η σκοτεινή εποχή της Ελλάδας: Πώς η λιτότητα έσβησε τα φώτα», αναφέρεται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ελλήνων προς την ΔΕΗ οι οποίες από τον Ιούνιο του 2015 έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 1 δισ. ευρώ αγγίζοντας τα  2,6 δισ. ευρώ.

Παράλληλα γίνεται αναφορά και στις εκτεταμένες κλοπές ρεύματος, στις οποίες καταφεύγουν όλα και περισσότερα φτωχά νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, φαινόμενο το οποίο υποδηλώνει ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αποτυπώνεται στο ποσό των ανεξόφλητων λογαριασμών.
Μάλιστα το άρθρο, επικαλούμενο τον Κωνσταντίνο Φίλη, ειδικό σε ενεργειακά θέματα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως το βάρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ είναι πλέον τόσο μεγάλο που ορισμένοι ανησυχούν ότι σε λίγο δεν θα μπορεί να το σηκώσει
Σύμφωνα με τους όρους του τρίτου πακέτου στήριξης, η ΔΕΗ που κατέχει μερίδιο 90% στην λιανική αγορά ρεύματος και 60% στην χονδρική, πρέπει να μειώσει την παρουσία της σε λιγότερο από 50% έως το 2020.
Οι πιστωτές της Ελλάδας θέλουν επίσης η ΔΕΗ να πωλήσει ορισμένα από τα περιουσιακά της στοιχεία, όμως όπως αναφέρει βουλευτής της αντιπολίτευσης, το γεγονός ότι η εταιρεία βυθίζεται μέσα στα χρέη που έχουν συσσωρευθεί λόγω απλήρωτων λογαριασμών, θα οδηγήσει στο ξεπούλημά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου