Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

"Το σκάνδαλο Novartis ξεπερνά σκάνδαλα όπως η Siemens"...!!!

«Χιλιάδες φαίνεται να είναι οι εμπλεκόμενοι κρατικοί λειτουργοί στο σκάνδαλο της Novartis οι οποίοι χρηματίζονταν κατευθείαν από την...
 
Ελβετία» για να προωθούν φάρμακα με παράνομο και αντιεπιστημονικό τρόπο εκτίμησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Σταύρος Κοντονής, σημείωσε ότι «η υπερκοστολόγηση του φαρμάκου γινόταν όχι μόνο την περίοδο που υπήρχαν λεφτά στα ταμεία αλλά και την περίοδο των μνημονίων, της φτωχοποίησης της κοινωνίας, που συμπολίτες μας -φτωχοί άνθρωποι- δεν είχαν πρόσβαση στο φάρμακο και στην υγεία».
Κατά τον ίδιο το σκάνδαλο Novartis ξεπερνά σκάνδαλα όπως η Siemens, ενώ ερωτηθείς για τυχόν εμπλοκή πολιτικών προσώπων, απάντησε πως αυτό θα το δείξει η διαδικασία της εισαγγελικής έρευνας.

«Επειδή έχουμε κι ένα μεγάλο χρονικό περιθώριο στο οποίο θα εξετάσουμε αυτή την υπόθεση και από την άποψη της ποσότητας των εμπλεκομένων αυτής της υπόθεσης και των χρημάτων που έχουν δαπανηθεί και της ηθικής απαξίας που περιβάλλει αυτό το ζήτημα, είναι ένα θέμα που ξεπερνά κατά κόρον σκάνδαλα τα οποία απασχόλησαν την επικαιρότητα τα προηγούμενα χρόνια, όπως ήταν της Siemens», τόνισε.

Σχετικά με την εξεταστική για τα εξοπλιστικά, ο Σ. Κοντονής σημείωσε πως «περιμένουμε να δούμε το εύρος όλης αυτής της διαδικασίας 'διασπάθισης' του δημοσίου χρήματος για ένα πράγμα που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων το θεωρούσε ένα τομέα ιερό, το θέμα της εθνικής ασφάλειας και της προστασίας της πατρίδας». Σύμφωνα με τον ίδιο «ο λαός θα μάθει την αλήθεια ανεξάρτητα αν έχουν παραγραφεί κάποια αδικήματα ή όχι [...] θα μάθει τι γινόταν από την κυβέρνηση του κ. Σημίτη, ο οποίος γυρίζει τώρα στα κανάλια και ζητάει εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου