Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Συρία: Ξεκίνησε επίθεση ο Τραμπ...!!!

Eπίθεση με δεκάδες πυραύλους Τόμαχοκ εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ εναντίον της Συρίας.  

Στόχοι της επίθεσης ήταν συριακά μαχητικά, ένα αεροδρόμιο και σταθμοί ανεφοδιασμού σε συριακή αεροπορική βάση, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς. 
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αμερικάνος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ η επίθεση ήταν μια απάντηση στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο οι ΗΠΑ και εν γένει η Δύση κατηγορούν για χρήση χημικών όπλων, μια κατηγορία ωστόσο που ο ίδιος αρνείται.  «Την Τρίτη, ο δικτάτορας της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσε μία αποτρόπαιη επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων πολιτών.
Χρησιμοποιήθηκε ένας θανατηφόρος νευροπαραλητικός παράγοντας κι ο Άσαντ αφαίρεσε τη ζωή αβοήθητων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Ήταν ένας αργός και βασανιστικός θάνατος για πολλούς ανθρώπους. Ακόμη κι όμορφα βρέφη δολοφονήθηκαν αποτρόπαια, από αυτή τη βαρβαρική επίθεση. Κανένα παιδί του Θεού δεν πρέπει να βιώσει ποτέ αυτόν τον τρόμο»,  είπε ο Τραμπ και συνέχισε:
«Σήμερα το βράδυ, διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της έναντι της Συμφωνίας για τα Χημικά Όπλα, ενώ αγνόησε επιδεικτικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν πάνω από 59 πυραύλους  «Τόμαχοκ» κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ. «Οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ» ανέφερε ο εκπρόσωπος. Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι "δεν ζητήσαμε την άδεια της Μόσχας" για να επιτεθούμε στη Συρία. 
Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ στη Συρία, προκάλεσε ανθρώπινα θύματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς., Ταλάλ Μπαραζί.  Ο κυβερνήτης της Χομς δήλωσε στο Reuters ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς, αλλά και διάσωσης του προσωπικού, στην αεροπορική βάση που δέχθηκε το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών. Ο ίδιος δήλωσε ότι η αεροπορική βάση υποστήριζε τις επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πούτιν για βομβαρδισμό των ΗΠΑ στη Συρία: Επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους
Η αεροπορική βάση Σαϊράτ που έγινε ο στόχος της αμερικανικής πυραυλικής επίθεσης έχει "σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί" σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες των δυνάμεων της Δαμασκού, σύμφωνα με το BBC.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου