Κυριακή 9 Απριλίου 2017

«Αντάρτικο» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία: Ποιοι ζήτησαν πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα...!!!

ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΣΗΚΩΣΑΝ... ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!

«Αλαλούμ» σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τελικώς υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία η συμφωνία της Μάλτας για επιπλέον μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ.
Συνολικά 13 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Νίκος Φίλης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου κατέθεσαν δικό τους κείμενο, με το οποίο εισηγούνταν η συμφωνία με τους δανειστές να τεθεί είτε μέσω ανανέωσης της λαϊκής εντολής, δηλαδή με πρόωρες εκλογές ή ακόμη και δημοψήφισμα.

Στο χαρακτηριστικό απόσπασμα του κειμένου αναφέρονταν τα εξής: «Η αποδοχή της κυοφορούμενης συμφωνίας ή όχι, δεν αφορά αποκλειστικά την ηγεσία του κόμματος ή την κυβέρνηση, αλλά το σύνολο των κομματικών δυνάμεων και της ευρύτερης αποδοχής του. Στην τελική ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει για την ίδια του τη ζωή είναι ο ελληνικός λαός. Είναι ο τελικός κριτής».
Στο κείμενο υποστηρίζεται μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν νέες παράλογες αντικοινωνικές απαιτήσεις των δανειστών, που υπερβαίνουν σαφώς τη μνημονιακή συμφωνία του 2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση των 13 προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος, μιας και το όλο κείμενο ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη θέση της κυβέρνησης και δη με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.
Τελικώς, το πόνημα των «ανταρτών», αν και δεν πέρασε από ψηφοφορία, παρέμεινε ως ένα «κείμενο προβληματισμών», καθώς υπήρχε κίνδυνος να έχει μεγάλη απήχηση μέσα στον κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τα λοιπά, όπως δήλωναν νωρίτερα την Κυριακή (09/04/2017) κυβερνητικά στελέχη στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τα νέα μέτρα θα ψηφιστούν εφόσον προηγουμένως συμφωνηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, άλλη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει αμέσως μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, έως τις 22 Μαΐου, ή και νωρίτερα με έκτακτο Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου