Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Κρίσιμη συνάντηση Σόιμπλε - Ντέισελμπλουμ... !!!

Εξαιρετικά κρίσιμη και για το ελληνικό ζήτημα χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε 

με τον...
επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, η οποία πραγματοποιείται δύο 24ωρα μετά τη διαπραγμάτευση των Βρυξελλών και ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα.

Χθες το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τάχθηκε ανοικτά υπέρ μιας άμεσης συμφωνίας σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.


Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν, το επιτελείο Σόιμπλε αναμένει την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα ότι θα κατατεθεί έκθεση για την πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την Ελλάδα.
Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε μεν ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με «εντατικό ρυθμό», αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, για παράδειγμα, στο κατά πόσο ισχύουν οι πληροφορίες που θέλουν τη συζήτηση των εμπλεκόμενων πλευρών να διεξάγεται πλέον στη βάση συμβιβαστικής πρότασης, με πιθανό το ενδεχόμενο συμφωνίας εντός της ημέρας για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

«Δεν θα εκφράσουμε προσδοκίες» δήλωσε. «Θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα προκύψει» από τις συζητήσεις των θεσμών με την Αθήνα. Πάντως, τόνισε η κ. φον Τίζενχαουζεν, «έχουμε ανάγκη από ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών. Οι καθυστερήσεις δεν είναι ποτέ καλές για την οικονομική ανάκαμψη».

Η κα φον Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε τις αναφορές για συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γέρουν Ντέισελμπλουμ την Πέμπτη στο Βερολίνο. Πάντως, δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητηθούν, διευκρινίζοντας απλώς ότι «πρόκειται για μια κανονική, εμπιστευτική συνομιλία, όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του Eurogroup - δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο».

Παρά την προσπάθεια της εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών να μετριάσει τις εντυπώσεις γι’ αυτή τη συνάντηση, το σίγουρο είναι ότι το ελληνικό πρόβλημα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου