Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Ο Τσίπρας συνδέει την εφαρμογή των νέων μέτρων με το χρέος...!!!

Σχεδόν πανηγυρικούς τόνους επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση στο ενδεχόμενο συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης μετά την πολύμηνη καθυστέρηση,  

παρόλο που υπάρχουν ακόμα ανοιχτά μέτωπα για να δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας συνδέει την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων με τα μέτρα για το χρέος, τονίζοντας ότι τα προληπτικά μέτρα του 2019 θα εφαρμοστούν "μόνο αν υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται".



Δηλώνει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του στο Έθνος: «Είναι η πρώτη φορά που δεν εφαρμόζουμε μέτρα περιμένοντας να μας δώσουν κάτι μετά, αλλά το αντίστροφο. Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 - και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται».

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού έρχεται λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμφωνήθηκε η στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για τα νέα μέτρα.

Η κυβέρνηση επιμένει στο αφήγημα ότι θα υπάρξει συμφωνία "με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, κοινωνικά βιώσιμη και ταυτόχρονα συνολική σε ότι αφορά την απομείωση του χρέους, με βιώσιμα πλεονάσματα που θα δίνουν τη δυνατότητα αλλαγής σελίδας στην οικονομία και οριστικής εξόδου της χώρας από τη κρίση", όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΓ.

ΝΔ: Θέατρο του παραλόγου

«Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται», απαντά τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση.
«Ο Αλέξης Τσίπρας και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν το θέατρο του παραλόγου. Από τη μία, αποδέχονται νέα μέτρα λιτότητας και, από την άλλη, παριστάνουν ότι αντιστέκονται στους δανειστές. Σε κάθε περίπτωση, ροκανίζουν το χρόνο, βυθίζουν την κοινωνία σε αβεβαιότητα και οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο», σημειώνει η Πειραιώς.

Πηγή:parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου