Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Επέστρεψαν οι Θεσμοί – Ενέργεια και υπερταμείο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων...!!!

  • Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο
  • Κυβέρνηση και Θεσμοί φιλοδοξούν οι συζητήσεις να κρατήσουν έως την 1η Μάιου και να μην ξεπεράσουν σε έκταση τις δέκα ημέρες
Στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας είναι προγραμματισμένες οι πρώτες συναντήσεις των κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των δανειστών. Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 7 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων).
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν ενεργειακά θέματα, με κυρίαρχη την πώληση του 40% των λιγνιτικών εργοστασίων της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι κοινοτικές πηγές εμφανίζονται αισιόδοξες ότι αυτός ο γύρος των διαπραγματεύσεων θα τελειώσει με την επίτευξη της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), επισημαίνοντας πως στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις έως το τέλος της εβδομάδας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύνταξη του σχετικού πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 14- 15 Μαΐου, προκειμένου, στο Eurogroup στις 22 Μαΐου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία τουλάχιστον με το ευρωπαϊκό σκέλος των Θεσμών, καθώς αναμένεται να αποσαφηνιστεί η στάση του ΔΝΤ.
«Οι θεσμοί επιστρέφουν με στόχο να ολοκληρώσουν την τεχνική συμφωνία το συντομότερο δυνατό, στη βάση της συναντίληψης που επιτεύχθηκε στο Eurogroup στη Βαλέτα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και εξέφρασε την πεποίθηση των ευρωπαϊκών θεσμών ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος για 1,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και 3,5% το 2018.
Επίσης ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε από την Ουάσιγκτον πως οι θεσμοί επιστρέφουν με τη πεποίθηση ότι μία συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση είναι εφικτή.

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου