Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Θετικός στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο Πιτέλα... !!!

Θετικός στην ελάφρυνση χρέους δηλώνει ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωκοινοβούλιο, σχολιάζοντας ότι «αυτό είναι...
που ζητάει και το ΔΝΤ».

 
Ο Τζιάνι Πιτέλα μιλώντας στο NEWS 247, λίγο πριν την έναρξη των συζητήσεων στο Στρασβούργο για το ζήτημα του ελληνικού χρέους και την πορεία της αξιολόγησης, παίρνει θετική στάση στην ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα. Σχετικά με το αν ήταν λάθος επιλογή της ΕΕ το 2010 που δέχθηκε τη βοήθεια του ΔΝΤ για να αντιμετωπίσει το ελληνικό ζήτημα, απάντησε πως «παρά την αρχική "κακή απόφαση", το λάθος διορθώθηκε, ωστόσο πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για να "λυτρωθούν" οι πολίτες της χώρας μας και να προχωρήσουμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης για να φτάσουμε και στην πολυπόθητη ανάπτυξη».


«Η αποδοχή από πλευράς Ευρώπης του ΔΝΤ για να βοηθήσει την Ελλάδα το 2010, ήταν μια κακή επιλογή, που όμως στην πορεία διορθώθηκε. Είναι κάτι που αντιμετωπίσαμε μέσα σε αυτά τα τελευταία χρόνια. Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης», συμπλήρωσε

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κατανοεί πως οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει πολλές προσπάθειες και θυσίες για να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, και σχολίασε ότι «πλέον πιστεύω πως είναι η ώρα να ολοκληρωθεί η προσπάθεια και οι Έλληνες να ελαφρυνθούν και να ζήσουν χωρίς αυτές τις πολύ σκληρές υποχρεώσεις. Πρέπει να έχουν την προοπτική να ευνοηθούν από την προσδοκόμενη ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας που χρειάζονται. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μια "σκληρή δύναμη" πάνω της, αλλά ανάπτυξη"».

Σχετικά με το Brexit, δήλωσε πως η Βρετανία θα φύγει μεν, ωστόσο "οι πόρτες της ΕΕ είναι ανοιχτές για το μέλλον", ενώ παραδέχθηκε πως είναι "πολύ νωρίς ακόμα να μελετήσουμε τι θα γίνει στην περίπτωση που η Σκωτία αποφασίσει να φύγει από τη Μ. Βρετανία". Ακόμη, αποκάλυψε πως η Ευρωομάδα του στηρίζει τον Μ. Αμόν στις εκλογές της Γαλλίας και ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι η Μ. Λεπέν θα κερδίσει τις εκλογές. "Θα ήταν ακόμη μια τραγωδία με μη αναστρέψιμες επιπτώσεις", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου