Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΔΝΤ: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους... !!!

Tην εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος χρήζει ως ένα βαθμό αναδιάρθρωση, εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μορίς Όμπσφελντ  

παρουσιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ για τις...
Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές, στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Ο Μορίς Όμπσφελντ είπε πως το ΔΝΤ θεωρεί πως σε κάποιο βαθμό η αναδιάρθρωση του χρέους είναι απαραίτητη. Προσέθεσε ακόμη πως οι ακριβείς αριθμοί και οι λεπτομέρειες εξαρτώνται από την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους (DSA).


Η τοποθέτηση Όμπσφελντ έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία τόνισε ότι το ΔΝΤ δε θα δεχθεί παράλογες απαιτήσεις, ενώ προειδοποίησε εκ νέου ότι αν το χρέος δεν καταστεί βιώσιμο, βάσει των κανόνων του Ταμείου, αυτό δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Χαρακτηρίζοντας λογικό ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους του 1,5% , σημείωσε ότι δεν μπορούν να υιοθετηθούν παράλογες προβλέψεις ή να κτιστεί ένα αδικαιολόγητο μακροοικονομικό πλαίσιο.

Η Κριστίν Λαγκάρντ διευκρίνισε πως το ΔΝΤ θα συμμετάσχει σ’ ένα ελληνικό πρόγραμμα, όπως έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, εάν σημαντικές μεταρρυθμίσεις νομοθετηθούν και εφαρμοστούν, και αν το χρέος αναδιαρθρωθεί για να προσαρμοστεί στην ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους που θα διενεργηθεί σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ.

«Έχουμε δει πρόοδο στο πρώτο μέρος. Εάν το ελληνικό χρέος δεν καταστεί βιώσιμο, σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ και με βάση λογικές παραμέτρους, τότε το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μας ότι απαιτείται σε ένα βαθμό αναδιάρθρωση του χρέους»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου