Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Από τη χρεοκοπία και τα μνημόνια... στη βιώσιμη ανάπτυξη και το τέλος της επιτροπείας. BINTEO...!!!στη βιώσιμη ανάπτυξη και το τέλος της επιτροπείας.
BINTEO...
Διεξοδική συζήτηση για τα αίτια της κρίσης που οδήγησαν στη χρεοκοπία και στα μνημόνια τη χώρα, πραγματοποιήθηκε Το βράδυ της Παρασκευής στο...
Δημαρχείο Χολαργού από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, Βόρειας Αθήνας, με θέμα «Από τη χρεοκοπία και τα μνημόνια στη βιώσιμη ανάπτυξη και το τέλος της επιτροπείας». Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κονοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.Ο Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του υπογράμμισε τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση και στη χρεοκοπία, καταστάσεις από τις οποίες, όπως είπε, «αγωνιζόμαστε να βγούμε αλλά για να βγούμε πρέπει να καταλάβουμε τι μας έφερε εδώ»» τόνισε και συμπλήρωσε «δεν ήταν η έλλειψη πόρων αλλά η άνιση σπατάλη τους» σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.

 Ανέλυσε δε, πως τα χρήματα της ΕΕ δεν αξιοποιήθηκαν από το 1993-2007 χρονιές που κατεγράφη ανοδικός οικονομικός κύκλος στην Ελλάδα, « το εισόδημα αύξανε τα έσοδα του κράτους υπολείπονταν όμως λόγω φοροδιαφυγής, λόγω των πάρτι σε εξοπλιστικά και μίζες, σε δημόσια έργα , σε φάρμακα, τόνισε και υπογράμμισε ότι σήμερα όλοι οι φάκελοι των σκανδάλων ανοίγουν -έστω και αργά- και οι υπεύθυνοι λογοδοτούν. Μάλιστα τόνισε και τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, που συνέβαλλαν στο να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία.

 one or more people and crowd
Η κατάμεστη αίθουσα

«Κρίση δεν είναι μόνο δημοσιονομική, ο πυρήνας της κρίσης ήταν ο πυρήνας εξουσίας, που λειτούργησε ως παρασιτικός και κρατικοδίαιτος καπιταλισμός» υπογράμμισε ο κ Δραγασάκης . Έκανε λόγο επίσης για ένα πολυδαίδαλο σύστημα για ένα καρτέλ εξουσίας με προκλητικό πλουτισμό, υπογραμμίζοντας πως το ίδιο αυτό σύστημα είναι εκείνο που σήμερα αντιδρά στις αλλαγές που προχωρά η κυβέρνηση και το πλήττουν. 
 one or more people, people sitting and indoor
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης που έκανε λόγο για δυνατή και αναπτυσσόμενη Ελλάδα χωρίς τις φασκιές των μνημονίων σε μια Ευρώπη που πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Υπογράμμισε πάντως την ανησυχητική άνοδο της άκρας δεξιάς σε αρκετές χώρες σημειώνοντας«ο σύγχρονος φασισμός μπορεί να φορά ακριβά κοστούμια αλλά η ατζέντα είναι να μας πάει πίσω σε οικονομικούς πολέμους που θα φέρουν και τους κανονικούς πολέμους».

Η ομιλία του Δημ. Παπαδημούλη


Ο κ Παπαδημούλης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση σημειώνοντας «βρισκόμαστε σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης από εκείνους που ρήμαξαν τη χώρα, και τη βούλιαξαν με τα μνημόνια που έφεραν. Από τη μία μας λένε υπογράψτε ότι σας φέρνουν -εμείς θα κάνουμε τόσα και άλλα τόσα όταν έρθουμε στα πράγματα- και τώρα που είμαστε στη φάση που σε πολύ λίγο κλείνουν διαπραγμάτευση αξιολόγηση μας καταγγέλλουν και μας εγκαλούν, Τώρα αρνούνται αυτό που καταφέραμε, τώρα θέλουμε μια συμφωνία με λογικά πλεονάσματα και λύση για το χρέος» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου