Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Υπερψηφίστηκε η συμφωνία..., από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Κείμενο διαφωνίας από Φίλη και «53»...!!!

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με το σχέδιο απόφασης που εισηγήθηκε η ηγεσία του κόμματος να υπερψηφίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Τις εργασίες άνοιξε, με ομιλία του, ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι παλεύουμε με νίκες και συμβιβασμούς έχουμε πίστη στις δυνάμεις και τις δυνατότητες που έχουν η χώρα και ο λαός μας. Μετά τη συμφωνία της Μάλτας καθίσταται ορατό το τέλος της επιτροπείας και ο αμετάκλητος στόχος μας να δοθεί τέλος σε αυτή την περιπέτεια.
Την διαγωνία τους με τις κυβερνητικές επιλογές κατέθεσαν σε κείμενό τους ο Νίκος Φίλης και στελέχη της ΚΕ που προέρχονται από την ομάδα των «53».

Κόμμα και κυβέρνηση χρειάζονται «συνολική αριστερή στροφή» και «συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα» με στόχο την «επανασύνδεση» με τα «κινηματικά τμήματα της κοινωνίας» εκτιμούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνυπογράφουν το κείμενο, το οποίο και κατέθεσαν στην ΚΕ.
Τα στελέχη αυτά προειδοποιούν, μεταξύ άλλων, σε σχέση με την διαπραγμάτευση και τις πιέσεις των δανειστών ότι "οι εκβιασμοί θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, με νέες αξιολογήσεις, με νέες αντιλαϊκές απαιτήσεις". «Είμαστε στο παρά ένα» συνεχίζουν και προσθέτουν, ότι «το σχέδιό τους ή να υποκύψουμε ή να στεγνώσουν εντελώς τα ταμεία και να βουλιάζει καθημερινά η οικονομία μέχρι να αναγκαστούμε να πούμε ναι σε όλα, έχει φανεί καθαρά».
Ετσι, πρέπει «να επεξεργαστούμε άμεσα έναν οδικό χάρτη και ένα σχέδιο δράσης που θα συμπεριλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα ρήξεις και ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα στα θέματα που θεωρούνται ώριμα και εν πολλοίς ρεαλιστικά».
Σημειώνουν επίσης ότι την «προηγούμενη περίοδο έγιναν επιλογές, χωρίς να είναι συλλογικά αποφασισμένες, που δεν συνάδουν με την αριστερή και τη ριζοσπαστική μας φυσιογνωμία. Τα κέντρα κράτησης για τους πρόσφυγες, τα θεσμικά εμπόδια στη διαδικασία ασύλου, το σπάσιμο καταλήψεων, οι υποχωρήσεις σε ζητήματα δικαιοσύνης και δικαιωμάτων, το αναπτυξιακό μοντέλο που ενίοτε παίρνει μορφή μεγάλων, φαραωνικών έργων…».
Το κείμενο των "13" υπέγραψαν οι: Χάρης Γολέμης, Θοδωρής Δίτσας, Πέτρος Καλκανδής, Ιφιγένεια Καμτσίδου, Μαρία Κανελλοπούλου, Παύλος Κλαυδιανός, Κατερίνα Κνήτου, Ερμίνα Κυπριανίδου, Πάνος Λάμπρου, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Νίκος Φίλης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Μιχάλης Υδραίος.
Σημειώνεται πως το κείμενο αποφασίστηκε να μην κατατεθεί χωριστά αλλά ούτε και ενσωματώθηκε στην απόφαση της Κ.Ε. Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρόταση Τσίπρα θα κατατεθεί στις οργανώσεις μελών του κόμματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου