Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Ρωγμές και ψίθυροι στη ΝΔ κατά του Κυρ.Μητσοτάκη...!!!

Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: «ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ»- ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Β.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ

της Μαρίνας Νικολάκη
 
Πληθαίνουν οι φωνές στο κόμμα της ΝΔ κατά του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένα- ένα τα στελέχη της φαίνεται να «αδειάζουν» τον αρχηγό της δεξιάς παράταξης κυρίως όσον αφορά τη δήλωση του ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα μέτρο. Αν και αυτό φαίνεται να ήταν η αφορμή για να προκαλέσει σοβαρή αναταραχή στο κόμμα, γιατί υποβόσκουν και άλλα σοβαρά προβλήματα- διαφωνίες από βουλευτές της για τις στρατηγικές μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Κυρ. Μητσοτάκης.
 
Είναι φανερό πλέον ότι ο πρόεδρος της ΝΔ από το ανοίξει διαύλους επικοινωνίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ για το καλό της χώρας διαρκώς εμμένει σε μια εσωστρεφή και εγωκεντρική τάση την οποία κατακρίνουν πολλοί, ειδικά αυτή τη περίοδο που η χώρα βρίσκεται με πολλά μέτωπα ανοιχτά.
 
Πριν καλά καλά σβήσει η φωτιά στο εσωτερικό του κόμματος που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη περί «τζάμπα μαγκιάς» του κόμματος της αντιπολίτευσης, αν δεν ψηφίσει τα όποια μέτρα έλθουν με το κλείσιμο της αξιολόγησης, άλλο ένα ιστορικό στέλεχος του κόμματος «ανάβει πυρκαγιά», αμφισβητώντας ανοιχτα τη πολιτική κρίση του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Συγκεκριμένα, η βουλευτής και πρώην υπουργός Κατερίνα Παπακώστα, σε συνέντευξή της, καλεί τη ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρνουν ελαφρύνσεις στους πολίτες και δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «αν κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να προστατευθεί. Και πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί αν επιμείνουμε σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί!».
 
Η ατάκα της κ. Παπακώστα αποτελεί νέο «αγκάθι» για τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τίποτα και ότι η βασική του επιδίωξη είναι οι εκλογές. 
 
Φήμες λένε επίσης πως τη διαγραφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σαν επίδειξη πυγμής απέναντι στους Καραμανλικούς εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη πολλοί από τους στενούς του συνεργάτες και οι υποστηρικτές της λεγόμενης σκληρής γραμμής.
 
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς οι εισηγήσεις των στενών συνεργατών του ήταν να προχωρήσει σε μια κίνηση που θα τον καθιέρωνε ως αδιαμφισβήτητο αρχηγό της συντηρητικής παράταξης.
 
Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη που στην κυριολεξία έχει εγκλωβιστεί σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο υποστήριξαν πως: «Δεν έχουν θέση στο κόμμα αυτοί που αμφισβητούν στρατηγικές επιλογές προκαλώντας σύγχυση στην κοινωνία», Αφ’ ενός κάηκε η στρατηγική της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία και αφ’ ετέρου κινδυνεύει να απολέσει το μεσαίο χώρο  του οποίου ποτέ δεν είχε η ΝΔ και όλα όσα λέγονται είναι παραμύθια της Χαλιμάς  και να βρεθεί σε κατάσταση ομηρίας των λεγόμενων δεξιών του παλιού συστήματος Σαμαρά.
 
Φυσικά και αυτονόητα ο  Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει χθες τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, γιατί αντέδρασαν ακαριαία η Ντόρα Μπακογιάννη και οι Καραμανλικοί.
 
Το σίγουρο είναι όμως ότι το ζήτημα θα επανέλθει πολύ σύντομα και ότι ο ίδιος θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε γενική εκκαθάριση του κόμματος, επιδεικνύοντας πυγμή απέναντι στους Καρανλικούς και αυτούς που αμφισβητούν την στρατηγική του. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι αν αφήσει την κατάσταση να σέρνεται, το κόμμα θα αντιμετωπίσει μεγάλη κρίση σε όλα τα επίπεδα...  κάτι που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην διάσπαση!
Αλήθεια ο κ.Μητσοτάκης δεν επιχειρεί καθόλου να «πιάσει» τον σφυγμό της κοινωνίας ή έστω τα όσα συμβαίνουν μέσα στο ίδιο του το κόμμα ώστε να αλλάξει γραμμή τουλάχιστον σε θέματα εθνικής ανάγκης;
Τί κι αν πριν από λίγους μήνες δεν ψήφισε τη ρύθμιση της κυβέρνησης για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα είπε να έρθει πιο κοντά στην τρίτη ηλικία.
 
Πραγματοποιώντας επίσκεψη στην Ιτέα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε καμία αναφορά στην «ταμπακιέρα», αντιθέτως έμεινε σε μία γενικόλογη συνθηματολογία περί ενωμένων Ελλήνων και εξόδου από την κρίση.
 
«Σκοπός μου είναι να ενώσω όλους τους Έλληνες σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το γηροκομείο και το ΚΑΠΗ της πόλης, ενώ συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής, θέλοντας -όπως τόνισε- να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας συνολικά για την πορεία της χώρας... 

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου