Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Τι έχουν τα ποσοστά και ψοφάνε;...???

Στις δεύτερες εκλογές του 2015, τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση υποσχέθηκε ένα παράλληλο πρόγραμμα με το μνημόνιο που είχε μόλις ψηφιστεί.  

Αυτός ήταν ένας...
βασικός λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε ξανά τις εκλογές διατηρώντας και τα ποσοστά του: οι πολίτες θεώρησαν ότι η αριστερά θα εφάρμοζε ηπιότερα από τη νεοφιλελεύθερη δεξιά τις μνημονιακές επιταγές, κάνοντας παράλληλα τομές στις παθογένειες που είχε κληροδοτήσει στη χώρα το παλιό πολιτικό σύστημα. Το αίτημα της αλλαγής παρέμενε επίκαιρο, παρά τις περιπέτειες της 6μηνης διαπραγμάτευσης και την συνθηκολόγηση.


Δυστυχώς ούτε η μία προσδοκία ικανοποιήθηκε ούτε η άλλη. Οι απαιτήσεις των δανειστών οδήγησαν σε μια σκληρή εφαρμογή του μνημονίου, ανάλογη με τις προηγούμενες. Και αν αυτό δικαιολογείται από τον συσχετισμό των δυνάμεων, η αδυναμία να λυθούν προβλήματα που χρονίζουν ανεξάρτητα από το μνημόνιο, είναι αδικαιολόγητη.

Φυσικά σε επιμέρους υπουργεία γίνονται προσπάθειες ουσιαστικών αλλαγών, αλλά και αυτές είναι αποσπασματικές, εξαρτώνται από την θέληση κάποιων υπουργών και των επιτελείων τους και σχεδόν πάντα δεν διαφημίζονται σωστά και επαρκώς. Ετσι τον τόνο δίνουν παλινωδίες και καθυστερήσεις που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Κομφούζιο επικρατεί με τα μπλοκάκια 9 μήνες μετά τη ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου και μόνο προχθές δόθηκαν διευκρινίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές σε περίπτωση παράλληλης απασχόλησης. Οι επιχειρήσεις δεν ξέρουν τι ποσό να πληρώσουν ή να παρακρατήσουν ενώ πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες καταφεύγουν στη μαύρη εργασία. Γιατί δεν λύθηκαν όλα αυτά το δεύτερο εξάμηνο του 2016;

Ανάλογη αναταραχή και στις συντάξεις, όπου έγινε αυθαίρετη μείωση σε κάποιες κατηγορίες συντάξεων, επειδή καθυστέρησε η αλλαγή του υπολογιστικού μοντέλου, με αποτέλεσμα να παρακρατούνται υπέρογκα ποσά χωρίς καμιά δικαιολογία. Παράνομο τσεκούρωμα παρατηρείται και στις επικουρικές.

Η αναταραχή που δημιουργείται από όλες αυτές τις προχειρότητες και εγκληματικές αβλεψίες είναι πολύ μεγάλη. Οι πολίτες οργίζονται, πολύ περισσότερο επειδή ταλαιπωρούνται από μια κυβέρνηση στην οποία είχαν αποθέσει πολλές από τις ελπίδες τους. Αφού η κυβέρνηση εφαρμόζει όχι μόνο παρόμοια μνημόνια αλλά και επιδεικνύει την ίδια αδιαφορία για τη καθημερινότητα των πολιτών, γιατί αναρωτιέται πως πέφτουν διαρκώς τα εκλογικά της ποσοστά;..

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου