Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Πιτέλα: Από την Αθήνα μπορούμε να ξεκινήσουμε την αναγέννηση της Ευρώπης... !!!

Παυλόπουλος: Το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στην πιστή τήρηση των βασικών της αρχών...
 
Συγκινημένος ο Τζάνι Πιτέλα, μετά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της πόλης των Αθηνών, από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη δήλωσε πως...
«από την Αθήνα, την καρδιά της δημοκρατίας, μπορούμε να  ξεκινήσουμε την αναγέννηση μιας ενωμένης και δημοκρατικής Ευρώπης», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εύθραυστη ιδιότητα της δημοκρατίας, είπε, ερμηνεύεται ως ευκαιρία απειλής σε μια χώρα. Ωστόσο, η ιστορία και η γεωγραφία της Αθήνας έχουν δείξει ότι οι Αθηναίοι εύρισκαν πάντα τον τρόπο να ξαναγεννηθούν.
«Όλα μπορούν να αλλάξουν, τα πάντα ρει, προς το καλύτερο ή χειρότερο, εξαρτάται από μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Προσπάθησα να βοηθήσω από το 2010. Το 2012 οργάνωσα εκδήλωση στην πλατεία Πάνθεον στη Ρώμη, θεωρώντας ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείτο ως παράδειγμα τιμωρίας» σημείωσε, για να υπογραμμίσει ότι «όταν ξεκίνησα την υποστήριξή μου στην κυβέρνηση, ήταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, σήμερα είναι άλλη κυβέρνηση. Οι ηγεσίες αλλάζουν, αλλά η Ελλάδα παραμένει στην καρδιά μου».

Στην τελετή που έγινε στο δημαρχιακό μέγαρο, παρουσία των υπουργών, Π. Κουρουμπλή και Γ. Κατρούγκαλου, της Φ. Γεννηματά, του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλη και πολλών ευρωβουλευτών, ο επικεφαλής των σοσιαλιστών ευρωβουλευτών, μίλησε για την βαθιά κρίση που βιώνει η Ευρώπη, αλλά και την πίστη του ότι μπορεί να αναγεννηθεί.

Ο μοναδικός δημοκρατικός χώρος για να υπάρξουμε, είναι ο ευρωπαϊκός, είπε, τονίζοντας ότι η διαίρεση αποδυναμώνει τα δημοκρατικά συστήματα και ότι ο ίδιος προσβλέπει στα Ηνωμένα Ευρωπαϊκά Κράτη.

Ως απαραίτητο συστατικό, υπογράμμισε τη διαφύλαξη της δημοκρατίας, χωρίς την οποία, όπως είπε, δεν μπορεί να υπάρξει η Ευρώπη, όπως την εμπνεύστηκαν οι ιδρυτές της.

Συνέκρινε τη σημερινή κρίσιμη περίοδο με τις αρχές του 20ου αιώνα, όπως περιγράφεται στο βιβλίο του Κλαρκ «οι υπνοβάτες», για να τονίσει ότι αντίθετα με την απάθεια που επικράτησε τότε, τώρα πρέπει να δράσουμε, να μην γίνουμε υπνοβάτες και από την καρδιά της δημοκρατίας, την Αθήνα, να ξεκινήσουμε και να σώσουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Ο κ. Καμίνης, στην προσφώνησή του εξήρε την φιλία και την αλληλεγγύη που έδειξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στην πρωτοφανή κρίση που γνώρισε η Ελλάδα και η Αθήνα, αντιμετωπίζοντας μεγάλη ανεργία, πολλαπλασιασμό των ευάλωτων ομάδων. «Η κοινωνική συνοχή κλυδωνίστηκε, η χώρα διέτρεξε τον κίνδυνο της απομόνωσης» είπε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι σε τέτοιες συγκυρίες αποδεικνύεται η αλληλεγγύη. Αναφέρθηκε ακόμη στην ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού, που δοκιμάζει τις αντοχές της χώρας και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, για να καταλήξει ότι ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και ότι το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του εξτρεμισμού.

Μεταξύ των παρόντων ήταν επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, οι ευρωβουλευτές, Νίκος Ανδρουλάκης, Μ. Κύρκος, Γ. Γραμματικάκης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, Σ. Φλογαϊτης.

Παυλόπουλος σε Πιτέλα: Το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στην πιστή τήρηση των βασικών της αρχών

Τις πέντε βασικές αρχές για την Ευρώπη του μέλλοντος, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Από την πλευρά του, ο κ. Πιτέλα, αφού δήλωσε φανατικός υπερασπιστής της Ελλάδας, τόνισε ότι πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ευρώπης προς την κατεύθυνση της Ομοσπονδιακής Διακυβέρνησης και ολοκλήρωσης, αρκεί όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ακολουθώντας, όπως σημείωσε, τις αρχές της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Βιώσιμης Ανάπτυξης, που θα οδηγήσουν σε μια Ευρώπη συνεκτική και ισχυρή. 

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων σε Αυστρία και Ολλανδία, σημείωσε ότι είπαν όχι στον αντιευρωπαϊσμό και τον λαϊκισμό και εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι και ο γαλλικός λαός θα δώσει την ίδια απάντηση.

Σχετικά με τον παγκόσμιο ρόλο που έχει να διαδραματίσει η Ευρώπη, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για την ανάγκη μιας ισχυρής και συνεκτικής Ευρώπης και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα είναι με τους λαούς εκείνους που θα πρωταγωνιστήσουν έτσι ώστε η Ευρώπη να βρει τον δρόμο που της ταιριάζει και της αναλογεί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα, αφού δήλωσε φανατικός υπερασπιστής της Ελλάδας, τόνισε ότι πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Επίσης, τάχθηκε κατά της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο να υποστηρίξει την Διακήρυξη της Ρώμης, της επικείμενης συνάντησης της 23ης Μαρτίου, ώστε να μην αποτελέσει κενό γράμμα, αλλά προτάσεις με νόημα και περιεχόμενο. «Η Διακήρυξη της Ρώμης θα πρέπει να αφορά στην κοινωνική δικαιοσύνη και θα πρέπει να βαδίσουμε όλοι μαζί και όχι μεμονωμένα προς την επίτευξη αυτών των στόχων» σημείωσε ο κ. Πιτέλλα.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για την αυταρχική στάση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, την οποία όπως τόνισε, επισήμανε μιλώντας και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 


Στο περιθώριο της τελετής για την ανάδειξή του σε επίτιμο δημότη της Αθήνας στο δημαρχιακό μέγαρο, ο κ. Πιτέλα σημείωσε:Είμαι υπέρ του πέμπτου σεναρίου και εναντίον των πολλών ταχυτήτων», δήλωσε στο ΑΠΕ ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, ερωτηθείς για τη θέση του έναντι των πέντε σεναρίων, που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της Λευκής Βίβλου για το μέλλον της Ευρώπης.
Εννοώ όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ αν το επιθυμούν να προχωρήσουν στην πολιτική ολοκλήρωση και να μην αποκλειστούν κάποια κράτη. Κανένας αποκλεισμός, θέλουμε συνεργασία με όλα τα κράτη-μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου