Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

"Χρειάζεται σοβαρή αναδιάρθρωση του χρέους"...!!!

«Καμπανάκι» από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής...
 
Την ανάγκη «σοβαρής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», η οποία θα διανθίζεται από την υλοποίηση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με...
την 5η Ενδιάμεση Έκθεση «Η παγίδα του χρέους».

Η Ελλάδα, όπως υποστηρίζεται στη σχετική έκθεση, έχει παγιδευτεί σε ένα αλληλοτροφοδοτούμενο υφεσιακό σπιράλ, τόσο λόγω του υψηλού χρέους, όσο και λόγω της αβεβαιότητας. «Η παρούσα κατάσταση, δηλαδή της συνεχούς ανατροφοδότησης των δανείων με νέα δάνεια, οδηγεί σε αδιέξοδο, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους δανειστές» προστίθεται, στο ίδιο πλαίσιο.



Επομένως, κατά το Γραφείο Προϋπολογισμού, η σοβαρή αναδιάρθρωση του χρέους θεωρείται απαραίτητη για να επανέλθει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Μία τέτοια εξέλιξη, συνεχίζει, είναι προς όφελος τόσο των δανειστών, όσο και της Ελλάδας.

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, το Γραφείο αξιώνει μία αναδιάρθρωση, χάρη στην οποία η Ελλάδα θα μπορεί να εξυπηρετεί το υπόλοιπο χρέος της μέσω των αγορών, έχοντας πλέον αποτρέψει μία ενδεχόμενη χρεοκοπία, ενώ και οι δανειστές θα απεμπλακούν από το υπάρχον ατέρμονο «γαϊτανάκι» αλληλοτροφοδότησης των δανείων.

Από την άλλη πλευρά, σπεύδει να υπερτονίσει, «μία αναδιάρθρωση χρέους, χωρίς βαθιές τομές, δεν θα βοηθήσει, καθώς σε μερικά χρόνια η χώρα θα βρίσκεται πάλι στην κόψη του ξυραφιού».

Επομένως, καταλήγει το Γραφείο, «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως στη δικαιοσύνη, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, στην καλύτερη λειτουργία των μηχανισμών του κράτους και στην διακυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου