Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Κλείνει τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών το Μαξίμου: «Μοναδικό ενδεχόμενο το κλείσιμο της αξιολόγησης»...!!!


Το Μαξίμου ξεκαθαρίζει το τοπίο επιχειρώντας να κλείσει τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών που έχει ανοίξει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.  

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον εκπέμπεται σαφές μήνυμα ότι το γρήγορο κλείσιμο της Β’ αξιολόγησης είναι το μοναδικό ενδεχόμενο για την κυβέρνηση. Επίσης επαναλαμβάνεται η κυβερνητική εκτίμηση ότι είναι απολύτως εφικτό να κλείσει η αξιολόγηση στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Όλα για την αξιολόγηση

«Το μόνο πρόωρο που μπορεί να γίνει είναι να… κλείσει η αξιολόγηση στις 20 Μάρτη. Αλλιώς πάμε κανονικά να τελειώνουμε στις 7 Απριλίου.
Μετά όλα συνεχίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα: η οικονομία ανακάμπτει, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει μέρα παρά μέρα εκλογές. Όλα κανονικά.» Με αυτά τα λόγια αξιωματούχος του Μεγάρου Μαξίμου επιχείρησε να κλείσει τη συζήτηση που άνοιξε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφή εντολή για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης. Αν και ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να πιστεύει ότι το τελικό «πακέτο» θα είναι πολύ πιο κοντά στις θέσεις της κυβέρνησης απ’ ό,τι εμφανίζεται, εντούτοις, είναι διατεθειμένος να αναλάβει προσωπικά το πολιτικό βάρος των όποιων «δύσκολων πτυχών» της συμφωνίας. Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο δημοσκοπικό «σημείο στήριξής» του (για να δανειστούμε έναν όρο από το χρηματιστήριο), κι από εδώ και στο εξής θα σημειώνει άνοδο. Προϋπόθεση όμως είναι να τελειώσει η βεβαιότητα της διαπραγμάτευσης και να διοχετευτούν στην κοινωνική πλειονότητα τα οφέλη της οικονομικής ανάκαμψης.

Επαφές Τσακαλώτου

Βέβαια, για να κλείσει η αξιολόγηση δεν αρκεί να το θέλει το Μαξίμου. Πρέπει να το θελήσουν και οι δανειστές. Το μπαλάκι πάει λοιπόν στον Ευκλείδη Τσακαλώτο οποίος θα ξεκινήσει την επαύριο των ολλανδικών εκλογών έναν κύκλο επαφών με τους δανειστές προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας. Στην κυβέρνηση επενδύουν στο ότι οι Ευρωπαίοι θα ασκήσουν πολιτικές πιέσεις στο ΔΝΤ για να υποχωρήσει από τις ακραίες θέσεις του. Το ερώτημα όμως είναι τι ακριβώς θα κάνει η κυβέρνηση αν δεν υποχωρήσει το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου