Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ανοίγει ο φάκελος των σκανδάλων στην Υγεία – Εξεταστική προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας...!!!

  • «Ξεκαθάρισμα» στα πεπραγμένα προηγούμενων κυβερνήσεων στον χώρο της Υγείας
  • «Μπήκε τάξη στον χώρο της Υγείας – είχαμε παραλάβει χάος»
  • «Δεχτείτε τα μέτρα και ξεπεράστε τους ιδεολογικούς σας φραγμούς», κάλεσε ο Λεβέντης

Το πάρτι των προηγούμενων χρόνων στο χώρο της Υγείας τελείωσε, ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη.
«Καταφέραμε με επίμονη πολιτική εξοικονόμησης να βάλουμε τάξη», τόνισε χαρακτηριστικά προαναγγέλλοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ «θα καταθέσουν πρόταση στη Βουλή για σύσταση εξεταστικής που θα διερευνήσει τα σκάνδαλα στην Υγεία».

Τσίπρας: Παραλάβαμε χρεοκοπημένα νοσοκομεία
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε μικρό θαύμα ότι ανέβηκε η κρατική χρηματοδότηση στο 5,1% του ΑΕΠ το 2015 . «Παραλάβαμε νοσοκομεία χρεοκοπημένα και τα  χρέη σε μία διετία διευθετήθηκαν».
«Καταφέραμε με επίμονη πολιτική εξοικονόμησης να βάλουμε τάξη εκεί που για δεκαετίας γινόταν ένα μεγάλο πάρτι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Καταφέραμε να εντάξουμε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας στο σύστημα Υγείας ενώ μέχρι σήμερα έγιναν 6256 προσλήψεις και το προσεχές διάστημα θα καλυφθούν άλλες 12 χιλιάδες θέσεις», γνωστοποίησε.

«Παραλάβαμε 437 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας το 2015 και σήμερα λειτουργούν 568» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Δήλωσε ότι θα «αναρτώνται οι λίστες χειρουργείων  στις ιστοσελίδες των νοσοκομείων χωρίς να περιλαμβάνει ονόματα ενώ συστήνονται Γραφεία προστασίας δικαιωμάτων των ασθενών».
«Στόχος μας είναι η σύσταση ενός διαφανούς συστήματος για τις προμήθειες των νοσοκομείων» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας  χαρακτηριστικά ότι «κομματάρχες και κολλητοί υπουργών αλώνιζαν στο χώρο της Υγείας».

Μίλησε επίσης για «50 μονάδες πρωτοβάθμιες φροντίδες υγείας έως τον Ιούνιο».
«Αισθάνομαι εξαιρετικά υπερήφανος για το τι έχουμε καταφέρει» είπε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την πρώτη τοποθέτησή του στη Βουλή.
Στην δευτερολογία του χαρακτήρισε ουσιαστική παρέμβαση την επέκταση των σχολικών γευμάτων.
«Θέλουμε να φτιάξουμε μόνιμες, σταθερές και στοχευμένες υποδομές όχι πυροτεχνήματα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Δίνουμε μάχη με τα μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα στην Υγεία και μιλώ για το μαύρο χρήμα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τη Novartis που η ζημία του δημόσιο μπορεί να είναι μεγαλύτερη από αυτή της Zimens , για το Ερρίκος Ντινάν με τη δικογραφία της να έρχεται στη Βουλή.

Μόνο ο Τσοχατζόπουλος τα έχει κάνει όλα σε αυτή τη χώρα, διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
Δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε καρφίτσα να πέσει κάτω ενώ χαρακτήρισε «άθλιο το νόμος της παραγραφής που πρέπει να αποφασίσουμε να αλλάξει και να αποδοθεί δικαιοσύνη».
Λεβέντης: Τρίξτε τα δόντια στους υπουργούς σας
Να κάνει πίσω στα εργασιακά και να μην ζητά να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις, γιατί «οι ξένοι δεν θα κάνουν πίσω και μπορεί να γίνουν εκλογές», κάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
«Αφαιρέστε από το μυαλό σας και μην επαναφέρετε τις συλλογικές συμβάσεις για να διευκολύνετε την διαπραγμάτευση, γιατί οι ξένοι δεν θα κάνουν πίσω. Μην βάζετε αυτόν τον όρο και μην μένετε ανένδοτος, γιατί μπορεί να έχουμε εκλογές. Οι ξένοι δεν θα το δεχθούν, γιατί η ανάγκη επενδύσεων είναι άμεση» ανέφερε κ. Λέβεντης, με αφορμή επίκαιρης ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας.
«Τρίξτε τα δόντια στους υπουργούς σας» προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βασίλης Λεβέντες λέγοντας ότι έχουν ψηφιστεί νόμοι για εσωτερικό έλεγχο στην Υγεία που δεν έχουν ενεργοποιηθεί.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση και στα αντίμετρα ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων έκανε έκκληση να υπάρχει «ειλικρίνεια» την οποία όπως είπε, θα εκτιμούσε περισσότερη η κοινωνία.
Αναφερόμενος στα προβλήματα της Υγείας, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο κόσμος είναι ανάστατος, υποστήριξε ότι τον επισκέπτονται στο γραφείο του πολίτες για να του ζητήσουν μέσο για τις εντατικές μονάδες, σημείωσε ότι οι γιατροί φοβούνται να συνταγογραφήσουν φάρμακα που έχουν ανάγκη οι ασθενείς, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο ζήτημα» το θέμα των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και γηροκομείων που κινδυνεύουν να κλείσουν, επειδή δεν γίνεται συμψηφισμός των χρεών τους με τις οφειλές του Δημοσίου.

Επικριτικός εμφανίστηκε και στο θέμα της ρύθμισης για τους λογοθεραπευτές και φυσικοθεραπευτές, τονίζοντας ότι τα παιδιά κινδυνεύουν με ειδικές ανάγκες από τη μείωσή τους.

«Σωστές αλλαγές δεν γίνονται σε μια μέρα. Χρειάζονται διαβούλευση και όχι να αποφασίζει μόνος του ο υπουργός» ανέφερε. Κριτική άσκησε ο κ. Λεβέντης και για τις τροπολογίες που -όπως είπε- η κατάθεσή τους σε άσχετα νομοσχέδια έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.
Τέλος, έντονη κριτική άσκησε και για τους υψηλούς μισθούς των διοικητών στους δημόσιους οργανισμούς, ενώ χαρακτήρισε «άστοχες» τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, για την υπόθεση του προέδρου του ΔΕΣΦΑ, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να τον επαναφέρει στην τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου