Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Συμβαίνει κάτι με τον Βαγγέλη;... ???

Βενιζέλος: Από τον πολιτικό βερμπαλισμό στη θεωρητική παράνοια...

Συμβαίνει κάτι με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο;  Έχουν νόημα και πολιτική αξία όσα λέει τελευταία ένας ακαδημαϊκός με...
εξαίρετο λόγο και πνευματική οξυδέρκεια;

Τα ερωτήματα δεν είναι τυχαία. Στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βλάσταρη «Λεξικό χωρίς γραβάτα» (Εκδόσεις Αρμός)-  ο Βενιζέλος έδωσε ακαδημαϊκό τόνο και υφή στο σενάριο του «Βήματος» για … συνωμοσία κατάλυσης του πολιτεύματος.


Ξεκίνησε σαν  Πάγκαλος -μιλώντας  για «εκτσογλανισμό» από τον ΣΥΡΙΖΑ-  υποκλίθηκε στην απίθανο Μαραντίδη για τον … αντικοινωνικό χαρακτήρα της Αριστεράς – πού είσαι Ανδρέα να δεις ποιοι σε διαδέχθηκαν- και απεκάλυψε με στόμφο τα κρυφά σενάρια των  Συριζαίων:

» Έχουν κάνει στροφή 180 συν 90, 270 μοιρών και περιμένουν να δημιουργηθούν  αυτοματισμοί στην κοινωνία που θα μας εκτρέψουν απολύτως. Το πλάνο Β΄ από ένα σημείο αυτονομείται, γίνεται πλάνο ροπών μέσα στην κοινωνία, η οποία θα πει ότι τώρα που υπέγραψαν και αυτοί πια το τρίτο μνημόνιο, και το τέταρτο και δεν υπάρχει καμία προοπτική μπορούμε να προετοιμάσουμε αυτοκτονικές και απεγνωσμένες λύσεις που αντιστοιχούν σε μια κοινωνία που τα έχει δώσει όλα και δεν βλέπει διέξοδο. Αυτός είναι ο κίνδυνος».

Είναι απίστευτο ότι αυτά ακούγονται από ακαδημαϊκό και πρώην αρχηγό κόμματος. Με άλλα λόγια μας λέει ότι ο Τσίπρας έκανε την κατάλληλη προεργασία και τώρα θα αναλάβει η κοινωνία να ολοκληρώσει το σενάριο: τη δραχμή και τον ολοκληρωτισμό.  Ή διαβάζει πολύ «Βήμα» ή τα υπαγορεύει στο «Βήμα».
Ότι αν η κοινωνία πράγματι έχει έλθει σ’ αυτό σημείο, μπορεί να την έχουν φέρει το κόμμα του και η ΝΔ δεν του περνάει από το μυαλό.

Κατά τις αεριτζίδικες, πλην περισπούδαστες, αναλύσεις του Βενιζέλου όσοι  κυβερνούν σήμερα «δεν πρόκειται να αφήσουν την εξουσία, διότι, ταυτόχρονα, νέμονται την εξουσία, κάνουν τη μιάμιση στροφή, περιμένουν την πλήρη περιστροφή η οποία μπορεί να γίνει περιδίνηση χωρίς τέλος, και αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο δεν μπορεί να αποτυπωθεί γλωσσικά με τις τρέχουσες έννοιες».  

Δεν  διστάζει να συνδέσει με τον Τσίπρα… ακόμη και τον ναζισμό και θυμίζει τις  αρλούμπες για τα …πράσινα τανκς που θα κατέβαζε το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία …με τη συνδρομή του Βενιζέλου,όπως υπερηφανεύεται, σήμερα...

Ανδρέας Δεληγιάννης 
anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου