Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ύμνοι και... θαύματα στην επιχείρηση πολιτικής δικαίωσης Καραμανλή...!!!

Πολιτική δικαίωση ή απλώς όχημα μιας αμφιλεγόμενης πολιτικής επιστροφής; Και , «αποκάλυψη της αθλιότητας» ή απλή και κυνική πολιτική υποκρισία; 

Ο,τι κι εάν ισχύει, το Βατοπέδι «κηρύσσεται» πλέον σκάνδαλο χωρίς, φυσικούς και ηθικούς, αυτουργούς. Και η επιχείρηση πολιτικής κάθαρσης Καραμανλή που άνοιξε μετά την χθεσινή, αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πυροδοτεί οριζόντιες πολιτικές εντάσεις σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Τα σενάρια της «μεγάλης» επιστροφής Καραμανλή
Στη Νέα Δημοκρατία η δήλωση προσωπικής πολιτικής δικαίωσης του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού άνοιξε κρουνούς ευφορίας στο καραμανλικό μπλοκ και, μαζί, επανατροφοδότησε τις συζητήσεις και τις ζυμώσεις για ενδεχόμενη επιστροφή του στην πρώτη γραμμή με προσφιλέστερο σενάριο εκείνο της ανάδειξής του σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας με ενισχυμένες εξουσίες μετά τη συνταγματική αναθεώρηση. Παραπλεύρως, όμως, άνοιξε και νέες πηγές προβληματισμού στο «σαμαρικό» στρατόπεδο αλλά και σε στελέχη περί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πιθανή επιχείρηση αλλαγής ισορροπιών στο κόμμα, ενώ ταυτόχρονα πυροδότησε  και τα πρώτα δημόσια εσωκομματικά πυρά.
Ρουσόπουλος: Να ζητήσουν συγνώμη κάποια στελέχη της ΝΔ
Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος χθες είχε μακρά συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή παρουσία και του Γιώργου Αλογοσκούφη, και σήμερα δήλωσε ότι ελπίζει «να ζητήσουν συγνώμη και κάποια στελέχη της ΝΔ». Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και σε ερώτηση αν υπήρξαν «προδότες» στο κόμμα της ΝΔ που πρωτοστάστησαν στις καταγγελίες για την υπόθεση Βατοπεδίου, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος απάντησε: «Θα δείτε ότι υπήρξαν πολλά στελέχη της ΝΔ, τα οποία μίλησαν τότε. Ελπίζω κάποιοι από αυτούς να έχουν το θάρρος σήμερα να ζητήσουν συγγνώμη από τους ανθρώπους που τους σπίλωσαν».
Οταν ο Καραμανλής μιλούσε για «σκανδαλώδη γεγονότα»
Ούτε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος πάντως, ούτε ο ίδιος πρώην πρωθυπουργός, θυμήθηκαν ότι ανάμεσα σε όσους μιλούσαν πριν 8 χρόνια για «σκαναδαλώδη» γεγονότα στην υπόθεση του Βατοπεδίου ήταν και ο... ίδιος ο Κώστας Καραμανλής. Ο οποίος, τον Δεκέμβριο του 2008 αναφερόμενος στους εκπροσώπους της Μονής Βατοπεδίου μιλούσε για «κάποιους, οι οποίοι, παρά την πνευματική τους αποστολή, λειτούργησαν σε βάρος του Δημοσίου», και ομολογούσε ότι υποτίμησε το θέμα και πλέον γνώριζε «ότι από όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι οι πολίτες έχουν πληγωθεί».
Σε απόσταση ΣΥΡΙΖΑ - Παπαγγελόπουλος
Πολιτική νευρικότητα, όμως, φέρνει η υπόθεση Βατοπεδίου - Καραμανλή και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικών στελεχών. Χαρακτηριστικό των διαφορετικών προσεγγίσεων που υπάρχουν είναι το γεγονός ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του Βατοπεδίου εκδόθηκε μόλις σήμερα, 24 ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, και κινείται σε μεγάλη απόσταση από τις διθυραμβικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, και προερχόμενου από το καραμανλικό περιβάλλον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η αθώωση από το δικαστήριο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της ΝΔ για το συγκεκριμένο σκάνδαλο», ενώ ακόμη πιο καυστική ήταν η «Αυγή» που κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Θαύμα θαύμα» και κάνει λόγο για προσπάθεια στελεχών της ΝΔ να μετατρέψουν την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου σε  «κολυμπήθρα του Σιλωάμ».
Παπαγγελόπουλος: Τσίπρας και Καραμανλής δεν είναι παιδιά της διαπλοκής
Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» κυκλοφορούσε με δήλωση Παπαγγελόπουλου που υμνεί τον Κώστα Καραμανλή και τον τοποθετεί στο ίδιο πολιτικό και ηθικό πλαίσιο με τον Αλέξη Τσίπρα: «Έχω πει», δηλώνει μεταξύ άλλων, «πολλές φορές ότι τους λαοπρόβλητους ηγέτες τους τα ντόπια και ξένα συμφέροντα οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα... Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της».
Παπαδημούλης: Οι πολιτικές ευθύνες της ΝΔ δεν ξεπλένονται
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε εξ αρχής ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος με διαδοχικά tweet ήταν ο πρώτος από το κυβερνητικό στρατόπεδο που τοποθετήθηκε δημόσια κατά της επιχείρησης δικαίωσης του Κώστα Καραμανλή. Η δικαστική απόφαση δεν καταργεί τα γεγονότα. Στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, έχουν ομολογηθεί οι πολιτικές ευθύνες της ΝΔ και δεν "ξεπλένονται", δήλωσε σήμερα, ενώ χθες, λίγη ώρα μετά τη δήλωση Καραμανλή είχε γράψει: «Αφού ο Κ.Καραμανλής αποφάσισε να "σπάσει" την πολύχρονη σιωπή του, θα ήταν καλό να πει κάτι για τα ελλείμματα κ χρέη που άφησε η ΝΔ το 2009».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου