Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Η συμφωνία με τους δανειστές διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ - Τα πρώτα σημάδια έκαναν την εμφάνισή τους...!!!


Χωρισμένη «στα δύο» είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τη διαφαινόμενη συμφωνία με τους δανειστές.  

Όλοι τους επιφυλακτικοί επί της αρχής, καθότι Μέγαρο Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο τηρούν σιγή ασυρμάτου για το «μείγμα» της συμφωνίας («τεχνικές λεπτομέρειες» τις ονομάζει ο Δ. Τζανακόπουλος).
Αλλά όταν «ξεκλειδώνουν» τα στόματα, άλλοι βλέπουν το «ποτήρι» μισοάδειο κι άλλοι μισογεμάτο.
Τα τελευταία 24ωρα μάλιστα, η διχογνωμία έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και δημοσίως: ήταν πολύ χαρακτηριστικό χθες, στην εφημερίδα «Η Εποχή» που είναι εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές κυρίως στους «53+», μπορούσε κανείς να διαβάσει τη διάσταση απόψεων στελεχών.
Δύο στελέχη που ανήκουν στους «53+», ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Π. Λάμπρου διασταύρωναν τα «ξίφη» τους για τη διαφαινόμενη συμφωνία (αν διάβαζε κανείς τις παρεμβάσεις τους πλάι πλάι).
Ο μεν βουλευτής στη συνέντευξη που έδινε, σημείωνε: «Αν πέσουμε, δεν θα πέσουμε από το μνημόνιο. Γιατί ο κόσμος βλέπει τις προσπάθειές μας και τις μάχες που δίνουμε, αλλά (θα πέσουμε) από ολιγωρία στα θέματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής. Θα κριθούμε στα θέματα καθημερινότητας του πολίτη, στην ανατροπή παγιωμένων καταστάσεων που θα ανακουφίσουν χιλιάδες πολίτες. Εκεί δηλαδή που δεν μας εμποδίζει το μνημόνιο και δυστυχώς υπουργοί της κυβέρνησης δεν διαθέτουν την απαιτούμενη αποφασιστικότητα και τόλμη σε αρκετούς τομείς της πολιτικής τους, γιατί τους λείπει μέθοδος και σχέδιο. Η κυβέρνηση πρέπει να γίνει τολμηρότερη…», υποστηρίζει ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Έντονα αυτοκριτικός λοιπόν για την κυβέρνηση και την παραγωγή έργου, αλλά «στο δια ταύτα», «αν πέσουμε δεν θα πέσουμε από το μνημόνιο».
Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο Π. Λάμπρου, που τον συνοδεύει η φήμη του «σκληρού» στελέχους. Ο οποίος, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του βάζει σειρά «σκληρών» ερωτημάτων: «Υπογράφουμε ανεξάρτητα αν η ‘συμφωνία’ έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με το πολιτικό μας πιστεύω και έχει ο Θεός; Ή μήπως είναι η ώρα επιθετικής πολιτικής πρωτοβουλίας σε ένα νέο, όπως φαίνεται, ωμό εκβιασμό που θα φτωχοποιήσει ακόμη περισσότερο την κοινωνία των πολλών;», αναφέρει στον πυρήνα του προβληματισμού του το μέλος της Πολ. Γραμματείας.
Πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο ίδιος αποφεύγει στο άρθρο του να πει περισσότερα για αυτή την «επιθετική πολιτική πρωτοβουλία».
Η αντιπαράθεση δύο αντιλήψεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μόλις ξεκίνησε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου