Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Περιφερειάρχη... Δ. Ελλάδας και δημάρχου της Ηλείας...!!!

«Η Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα η δυτική Πελοπόννησος, είναι μία περιοχή με πολύ μεγάλες δυνατότητες, ένα ευλογημένο φυσικό περιβάλλον» τόνισε ο πρώθυπουργός.

Ειδικότερα, ο...
πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την δίωρη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο Ήλιδας, με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, δημάρχους της Ηλείας και εκπροσώπους φορέων, για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, τόνισε «η Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα η δυτική Πελοπόννησος, είναι μία περιοχή με πολύ μεγάλες δυνατότητες, ένα ευλογημένο φυσικό περιβάλλον, με μία πολύ μεγάλη κληρονομιά, αρχαιοελληνική κληρονομιά και παράδοση πολιτισμική. Ο συνδυασμός αυτών, παράλληλα με τις δυνατότητες της παραγωγικής ανασυγκρότησης, σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα, μπορούν να δώσουν ελπίδα και προοπτική, ώστε να ξαναγυρίσουν οι άνθρωποι πίσω στον τόπο τους».


Στην συνέχεια πρόσθεσε «κατά την διάρκεια της σύσκεψης κουβεντιάσαμε ένα-ένα τα προβλήματα και τις ανάγκες της περιοχής και ανανέωσα το ραντεβού στην μεγάλη συζήτηση για το νέο μοντέλο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, τη νέα στρατηγική για το εθνικό σχέδιο που αφορά την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση, που θα ξεκινήσει μέσα σε έναν ευρύ διάλογο με φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Μέσα στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, ελπίζω να ξαναβρεθώ στον τόπο σας και να δρομολογήσουμε την επίλυση χρόνιων σημαντικών προβλημάτων».

Απ. Κατσιφάρας: Παραγωγική η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Όπως είπε ο Απόστολος Κατσιφάρας, «ανοίξαμε την ατζέντα κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν την Δυτική Ελλάδα, όπως αυτά των υποδομών, δηλαδή την ολοκλήρωση της “Ολυμπίας Οδού” και τα οδικά τμήματα Πάτρας-Πύργου, Πύργου-Καλού Νερού και Καλού Νερού-Τσακώνας». Επίσης πρόσθεσε, ότι «αναδείξαμε το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ηλεία, το ζήτημα της έλευσης του φυσικού αερίου στην περιφέρειά μας και το έργο του σιδηροδρόμου από την Πάτρα προς Πύργο και Αρχαία Ολυμπία».

Όπως είπε στην συνέχεια ο Απόστολος Κατσιφάρας, «ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του έδειξαν την πλήρη κατανόηση, γνωρίζουν τα θέματα και περιμένουμε από την θετική συνάντηση που είχαμε, να δρομολογηθούν οι εξελίξεις, έτσι ώστε η Δυτική Ελλάδα να αποκτήσει αναπτυξιακό πλεονέκτημα»...


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου