Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Τρελά σκάνδαλα στο Δήμο της Αθήνας του Γ. Καμίνη...!!!Έδωσε χωρίς διαγωνισμό και με 30.000 ευρώ τον πολυχώρο στο Γκάζι! Μέσα σε δύο μήνες η εταιρεία που εκμεταλλεύτηκε το χώρο εισέπραξε 1.271.285,76€

Τελειωμό δεν έχουν όπως φαίνεται τα σκάνδαλα στο Δήμο της Αθήνας. Μετά την περιβόητη «ΡΟΔΑ» που στήθηκε στα κρυφά και χωρίς να έχει καμία άδεια, προκαλώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και αναταράξεις στο Δήμο με την παραίτηση του αρμοδίου αντιδημάρχου, έρχεται τώρα στο φως και το «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΓΚΕΙΤ». Όπως αποκαλύπτει η σημερινή Kontranews, οι αδιαφανείς διαδικασίες που ακολούθησε ο Γιώργος Καμίνης, με τις απευθείας αναθέσεις και η οικονομική ζημιά που υπέστη ο Δήμος τεκμηριώνουν με απόλυτο τρόπο το νέο αυτό σκάνδαλο, για το οποίο ο δήμαρχος της Αθήνας αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.
Γιατί δυστυχώς δεν είναι μόνο η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί ο δήμος αλλά είναι και η έλλειψη κάθε διαφάνειας στις αναθέσεις έργων που συνιστούν σκάνδαλο.

Ερευνάται και η οικονομική διαχείριση της εταιρείας, που οργάνωνε τις εκδηλώσεις. Στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές έχει καταγγελθεί ότι η εν λόγω εταιρεία, ενώ εισέπραττε μετρητά για τα διάφορα παιχνίδια, δεν έδινε αποδείξεις… αλλά μάρκες, γεγονός που δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε.

Αυτό βέβαια αφορά την εφορία και το ΣΔΟΕ αν και ο Δήμος όφειλε να διασφαλίσει τη νομιμότητα στη λειτουργία της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» και όχι να γίνεται τροχονόμος στους φοροφυγάδες.

Η εταιρεία «STARKID» συστάθηκε στις 6-9΄2013 και μέχρι και σήμερα η μοναδική της ουσιαστική δραστηριότητα ήταν το συγκεκριμένο event.

Τα επίσημα έσοδα που έχει δηλώσει η εταιρεία για το μήνα Δεκέμβριο ήταν 850.000,00€ και για τον Ιανουάριο 152.875,00€, δηλαδή επίσημα έσοδα, για την περίοδο του event, πάνω από 1.000.000,00€.

Γενική είσοδος στο χώρο του event ήταν 4€ ανά άτομο και υπήρχε ειδικός τιμοκατάλογος γι επιπλέον δραστηριότητες των παιδιών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει δηλώσει η εταιρεία, τα έσοδα από τα εισιτήρια ήταν 780.000,00€, που σημαίνει ότι για τον ένα μήνα που διήρκεσε το event το χώρο το επισκέφτηκαν γύρω στους 200.000 πολίτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσαν άτομα που επισκέφτηκαν το χώρο, η μέση κατανάλωση του κάθε ατόμου υπολογιζόταν περίπου σε 15€ (είσοδος, δραστηριότητές παιδιών, κυλικεία), το οποίο υπολογίζονται σε περίπου 3.000.000,000€ χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα απο τους χορηγούς. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με καταγγελίες για τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονταν στον τιμοκατάλογο. Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια περίοδο ο Δήμος Αθηναίων ξόδεψε για εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 2014, 589.170,00€, χωρίς να ζητήσει απο την εταιρεία ανταποδοτικά οφέλη.

Διευθύνων Σύμβουλος στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΑΕ» διορισμένος από τον κ. Καμίνη είναι ο Κων/νος Μπιζάνης, σύζηγος της κ. Μαρίας Ρεπούση. Είναι γνωστό πως ο κ. Καμίνης διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με το ζεύγος Ρεπούση-Μπιζάνη και υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα για τις διακοπές του Καμίνη στο εξοχικό της κ. Ρεπούση, στο Κυπαρίσσι Λακωνίας. Συμπερασματικά, ο στενός φίλος και συνεργάτης του κ. Καμίνη κ, Μπιζάνης παραχώρησε σε ιδιωτική εταιρία το χώρο του Δήμου για ένα event, από το οποίο ο Δήμος έλαβε ως έσοδα, γύρω στις 30.000,00€ όταν η εταιρία που συστάθηκε μόνο γι αυτό το γεγονός είχε έσοδα δηλωμένα περίπου 1.000.000,00€ και γύρευε πόσα ήταν τα πραγματικά έσοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου