Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

O οίκος Rothschild αναλαμβάνει σύμβουλος για το ελληνικό χρέος...!!!



Στα χέρια της Rothschild, της επενδυτικής τράπεζας, που παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες περνά το ελληνικό χρέος, τουλάχιστον όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Financial Times.  

Οι FT επικαλούνται πηγές που δεν κατονομάζουν, ωστόσο, το δημοσίευμα ενδεχομένως να συνδέεται και με το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι και τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της Rothschild, που αρχικά είχε κρατηθεί μυστική.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Rothschild, για τον διορισμό της οποίας θα απαιτηθεί υπουργική έγκριση, θα αντικαταστήσει την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lazard, η οποία συμβούλευσε τη χώρα κατά το αρχικό πρόγραμμα διάσωσης το 2012.
Η Lazard είναι αυτή στιγμή οικονομικός σύμβουλος του ελληνικού υπουργείου Ενέργειας, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και η Rothschild αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο. Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ελπίζουν να οριστικοποιήσουν αυτόν τον διορισμό της Rothschild πριν από το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.
Η Rothschild θα συμβουλεύσει τη χώρα σε όλους τους τομείς που συνδέονται με το χρέος της, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, την πιθανή ένταξη στο πρόγραμμα μηνιαίων αγορών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την επανέναρξη έκδοσης ελληνικών κρατικών ομολόγων, δήλωσαν δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος σύμφωνα με το δημοσίευμα. Aναμένεται να λάβει μπόνους όταν η Ελλάδα ανακτήσει την πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων, πρόσθεσαν οι πηγές, σύμφωνα με τους Financial Times.
Προφανώς η ελληνική κυβέρνηση θέλει τον ειδικό στο χρέος, διεθνή οίκο, προκειμένου να προετοιμάσει και την έξοδο της χώρας στις αγορές, αν και κάτι τέτοιο προς το παρόν φαντάζει μακρινό. Στην Ελλάδα η οικογένεια Rothschild έχει παρουσία εδώ και πολλές δεκαετίες. H N.M. Rothschild&Sons υπήρξε σύμβουλος του ελληνικού κράτους για την ιδιωτικοποίηση της ΔEH και της Δημόσιας Eπιχείρησης Aερίου, σύμβουλος της Cosmote, των EΛΠE, της Tράπεζας Eγνατία, της Γενικής Tράπεζας, της Mυτιληναίου, της Eurobank και δεκάδων άλλων τραπεζών και εταιρειών στην Eλλάδα.
Είχε αναλάβει το έργο του συμβούλου για ιδιωτικοποιήσεις όπως της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ, καθώς και για το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της Proton Bank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Επιπλέον, ήταν από τους βασικούς συμβούλους στο PSI, στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012.
Η Rothschild επίσης υπήρξε σύμβουλος στο Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ανακεφαλαιοποίηση ύψους 14,4 δισ. ευρώ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών το φθινόπωρο του 2015.
H οικογένεια Rothschild έχει τη μεγαλύτερη παράδοση στον κόσμο στο εμπόριο χρέους έχοντας χρηματοδοτήσει δεκάδες κράτη για περισσότερα από 200 χρόνια, ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη τραπεζική δυναστεία διεθνώς με ανυπολόγιστη περιουσία και αμέτρητες «εμπλοκές» σε χρηματιστηριακές και χρηματοπιστωτικές κρίσεις.
Ο οίκος των Rothschild θεωρείται ευρέως ως η πλουσιότερη οικογένεια του κόσμου, με περιουσία να κυμαίνεται από 500 δισεκατομμύρια δολάρια ακίνητης περιουσίας έως 100 τρισεκατομμύρια χρηματοοικονομικών επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου