Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Guardian: «Η Α.Μέρκελ θα καθαιρέσει τον Β.Σόιμπλε για να κερδίσει τις εκλογές»...!!!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Καλά νέα και αισιόδοξα μηνύματα φαίνεται πως έρχονται από την Γερμανία καθώς η Α.Μέρκελ αντιλαμβανόμενη ότι θα χάσει τις εκλογές από τον Μ.Σουλτς  
 
σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να απολύσει τον υπαίτιο της δημιουργίας εχθρότητας απέναντι στην Γερμανία σχεδόν απ'ολες τις χώρες της ΕΕ (αλλά και του πλανήτη), τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε προκειμένου να αντιστρέψει το δυσμενές για αυτήν προεκλογικό κλίμα.
 
Η Άνγκελα Μέρκελ σκέφτεται να τον αντικαταστήσει, με ένα πιο μειλίχιο πρόσωπο, κοινής αποδοχής που θα την βοηθήσει να επανεκλεγεί
 
Τον σχεδιασμό της Γερμανίδας καγκελάριου τον αποκαλύπτει ο βρετανικός Guardian, σε δημοσίευμά του  
 
As German finance minister, Wolfgang Schäuble has been calling the shots on Greece. But rumours are rife that Angela Merkel will ditch the high priest of austerity in favour of a more charming personality should she win the federal election in September.
 
Τι σημαίνει αυτό για το ελληνικό πρόγραμμα; Ότι η Α.Μέρκελ είναι αποφασισμένη να δώσει πολιτική λύση και να κλείσει η δέυτερη αξιολόγηση και θα την κλείσει.
 
Ο νυν Γερμανός ΥΠΟΙΚ, έχει έρθει σε συμφωνία με το ΔΝΤ, για την υιοθέτηση σκληρών μέτρων, κάτι που δεν αρέσει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πλέον η εχθρότητα που έχει δημιουργήσει εναντίον της Γερμανίας προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην ηγεσία της Α.Μέρκελ
 
Το Βρετανικό μέσο, αναφέρεται και στις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης και δανειστών, κάνοντας λόγο για μια κατάσταση που δείχνει ότι θα καταλήξει σε έναν ακόμη «βρώμικο συμβιβασμό».
 
Για τις συναντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει ότι είχαν στόχο «να καθυστερήσει η τιμωρία για την έλλειψη μεταρρυθμιστικής διάθεσης της Αθήνας, μέχρι του χρόνου, όταν θα είχαν ολοκληρωθεί οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και πιθανώς στην Ιταλία».
 
Κακά τα ψέματα ο Β.Σόιμπλε είχε πάντα δική του ατζέντα και θεωρείται ο κατέξοχήν υπαίτιως των προβλημάτων του ελληνικού λαού.
 
Άλλωστε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σοιμπλε είχε στο πλευρό του τη συντριπτική πλειοψηφία του Eurogroup όταν το 2015 ήθελε να βγάλει από το κοινό νόμισμα την Ελλάδα.
 
Σε αυτήν την αποκάλυψη προχώρησε ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος Χανς-Βέρνερ Ζιν ο οποίος παρουσίασε το νέο του βιβλίο για την «ελαστική ευρωζώνη». Σύμφωνα με τον Ζιν το σχέδιο του Σόιμπλε απετράπη από τον Φρανσουά Ολάντ και την Ανγκελα Μέρκελ.
 
Έτσι και τώρα η Α.Μέρκελ σκέφτεται να παρέμβη αυτή τη φορά οριστικά εναντίον των σχεδίων του Β.Σόιμπλε.
 
Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, λίγες ώρες μετά το μίνι Eurogroup στις Βρυξέλλες την Παρασκευή είπε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει με πολιτική παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ γιατί δεν την συμφέρει να μείνει ανοιχτό το ελληνικό ζήτημα ενόψη των γερμανικών εκλογών.
 
Σε ερώτηση από δημοσιογράφους για το πόσο αισιόδοξος είναι ότι παρά τις αποκλίσεις θα κλείσει η αξιολόγηση ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλει η Άνγκελα Μέρκελ να πάει στις Γερμανικές εκλογές με το ελληνικό ζήτημα ανοιχτό; Δεν θέλει. Κάποια στιγμή θα παρέμβει».
 
Αυτός είναι ο λόγος που στην ελληνική κυβέρνηση θέλουν οπωσήποτε να κλείσει η β' αξιολόγηση. Σε συνδυασμό με την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, την ανάπτυξη που έρχεται και την αλλαγή στα πολιτικά πράγματα από Σεπτέμβριο και μετά στην Γερμανία θεωρούν ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για ανάκαμψη.
 
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου