Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Τόνοι σκουπιδιών «πνίγουν» ξανά τη Ζάκυνθο... !!!

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι της Ζακύνθου με αφορμή την ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους τόνους σκουπιδιών που έχουν...
κατακλύσει τους δρόμους του νησιού.


Οι πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά, απαιτώντας άμεση λύση και αποκομιδή των απορριμμάτων, «εδώ και τώρα». Τη στιγμή όμως που το συλλαλητήριο έφτανε στο τέλος του, μία ομάδα θερμόαιμων νεαρών έσπασε την γυάλινη πόρτα του δημαρχείου Ζακύνθου, η οποία από το πρωί ήταν κλειδωμένη.

Νωρίτερα, στην διάρκεια των ομιλιών τους, μέλη των παραγωγικών φορέων της Ζακύνθου, κατήγγειλαν την ολιγωρία, αλλά και την αδυναμία όλων των αιρετών και των αρμοδίων, για την εξεύρεση λύσης,
αφού η κατάσταση με τα σκουπίδια γίνεται ολοένα και χειρότερη σε ολόκληρο το νησί. Ακόμα έθεσαν θέμα της δημόσιας υγιεινής και εξέφρασαν τους φόβους τους για την νέα τουριστική περίοδο.

Η συντονιστική επιτροπή που έχει συσταθεί, ζητά την «άμεση έναρξη δημόσιου διαλόγου με τον ίδιο τον δήμαρχο, που φαίνεται πως οι ενέργειες και τα λεγόμενά του εντείνουν την αγανάκτηση και την οργή της κοινωνίας». Συγκεκριμένα, ζητούν από τον δήμαρχο, Αναστ. Κολοκοτσά, να ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μόνιμη και την ενδιάμεση φάση και να γίνει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων πριν να είναι αργά για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου