Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΝΔ: Οι τρεις επιλογές Τσίπρα και το ταξίδι στη Γερμανία...!!!


Τρεις επιλογές βλέπουν στη ΝΔ ότι έχει πλέον μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία μεταξύ των δανειστών για κοινή στάση έναντι της Ελλάδας.

Η πρώτη επιλογή είναι ο πρωθυπουργός να προσπαθήσει να περάσει τα νέα σκληρά μέτρα από τη Βουλή, παρά το γεγονός ότι αφορούν και μετά το 2018.
Η δεύτερη είναι να αποφασίσει να διασώσει ότι διασώζεται από τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και από την υστεροφημία του και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Η τρίτη επιλογή του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με τα στελέχη της οδού Πειραιώς, είναι να μην πάρει καμία από τις δύο παραπάνω αποφάσεις και να συνεχίσει τις κωλυσιεργίες, με στόχο να φθάσει μέχρι το φθινόπωρο του 2017, με τη σκέψη μήπως το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών αλλάξει τα δεδομένα υπέρ της Ελλάδας. Η εκτίμηση που διατυπώνουν ωστόσο κορυφαία στελέχη της ΝΔ, είναι πως η νέα σύνθεση του γερμανικού κοινοβουλίου θα είναι πιο πιεστική για τη χώρα μας και τα συμφέροντά της.
Παράλληλα, όπως τόνιζε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο newpost.gr, όποιο και από τα δύο ενδεχόμενα συμβεί τελικά, εκτός από αυτό των εκλογών, θα είναι εις βάρος της χώρας και των πολιτών της, καθώς και να ψηφιστούν τα νέα μέτρα, με δεδομένο ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν κάνει καμία μεταρρύθμιση και δεν φέρνει επενδύσεις και θέσεις εργασίας, δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.
Οπότε, σημείωνε ο ίδιος, και στις δύο αυτές περιπτώσεις η Ελλάδα θα συνεχίσει να σέρνεται και το σενάριο Grexit να ακούγεται όλο και πιο συχνά, με αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα.
Αν και όλοι πάντως, παραπέμπουν στην 20η Φεβρουαρίου ώστε να υπάρξει συμφωνία, στη ΝΔ θεωρούν ως ορόσημο την 9ηΜαρτίου, καθώς τότε θα φανεί αν τα ελληνικά ομόλογα μπουν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Το ενδεχόμενο πάντως να επαναληφθεί το καλοκαίρι του 2015 θεωρείται όλο και πιο πιθανό από τα στελέχη της ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μεταβαίνει αύριο στο Βερολίνο, για να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, προκειμένου, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του να περισώσει ότι μπορεί από την αξιοπιστία της χώρας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ που θα βρεθεί στη γερμανική πρωτεύουσα για να πείσει τον ισχυρότερο παίκτη των δανειστών ότι η χώρα μας δεν είναι μόνο η Ελλάδα του κ. Τσίπρα, θα συναντηθεί στη γερμανική Βουλή και με βουλευτές του CDU ενώ θα παρακαθίσει και σε γεύμα με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας. Η συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο θα γίνει τη Δευτέρα στις 13:00, στα κεντρικά γραφεία του CDU, ενώ το τετ α τετ με τον κ. Σόιμπλε θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 11:30 στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. 


newpost.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου