Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Δημοτικοί σύμβουλοι κατά Ψινάκη...για το «Ίδρυμα Μαραθώνα»...!!!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μαραθώνα, με επιστολή τους προς τα ΜΜΕ, κατηγορούν τον δήμαρχο τους, Ηλία Ψινάκη, 

για απόπειρα παραπλάνησης της κοινής γνώμης με...
αφορμή την σύσταση ιδιωτικής εταιρίας με την ονομασία «Ίδρυμα Μαραθώνα» από τον ίδιο τον δήμαρχο.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο Ηλίας Ψινάκης ίδρυσε την εταιρία τον Μάιο του 2015 και έχει την θέση του προέδρου. Κατά καιρούς μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου έχουν υπάρξει συγγενείς και φίλοι του Δημάρχου. Έδρα της εταιρίας έχει δηλωθεί το σπίτι του κ. Ψινάκη στο Νέο Βουτζά.


Το ζήτημα συζητήθηκε σε έντονη συνεδρίαση το βράδυ της Τρίτης. Η εισήγηση του θέματος που έφερε τον τίτλο «Λήψη μέτρων για τη μη παραπλάνηση τρίτων από τη χρήση του ονόματος Μαραθώνας από το ιδιωτικό ίδρυμα marathon foundation του Ηλία Ψινάκη» ήταν ιδιαίτερα σκληρή για το Δήμαρχο Μαραθώνα, κατηγορώντας τον για απόπειρα παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης.

Το θέμα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ηλία Ψινάκη που αρχικά εκτόξευσε επιθέσεις κατά συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά και ατόμων που έφυγαν από το δικό του σχήμα, και στη συνέχεια τόνισε πως δεν οφείλει να λογοδοτήσει για τις κινήσεις της εταιρίας του σε κανέναν.

Το Δημοτικό Συμβούλιου ζήτησε από τον Δήμαρχο να αφαιρέσει το όνομα «Μαραθώνας» από την επωνυμία της εταιρίας του και να δημοσιοποιήσει όλα τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας του προς ενημέρωση των δημοτών του Μαραθώνα.
Αποφάσισε μάλιστα με ψήφους 33-0 να στείλει έγγραφη ενημέρωση προς όλες τις πρεσβείες, δημόσιους φορείς, ιδρύματα κ.α. με την οποία θα τους ενημερώνει ότι όχι μόνο η εταιρία του Ηλία Ψινάκη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Δήμο Μαραθώνα, αλλά ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Μαραθώνα αρνείται να παρουσιάσει οποιοδήποτε επίσημο οικονομικό στοιχείο για τη λειτουργία της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου