Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Φήμες για μυστικό δείπνο Σόιμπλε, Τσακαλώτου και Τόμσεν - Διαψεύδει η Γερμανία...!!!

Ένα διπλωματικό παιχνίδι φαίνεται πως παίζεται τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστές τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ. Πολ Τόμσεν, 

 καθώς ενώ υπήρξε έντονη φημολογία ότι θα υπάρξει συνάντησή τους μετά δείπνου στο Βερολίνου, με πρωτοβουλία του πρώτου, κάτι τέτοιο ... διαψεύδεται από ανακοίνωση του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με την ''Καθημερινή'', η ανακοίνωση αναφέρει ότι ''δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών και ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο''.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή απόψεων με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ.
Και ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την ανακοίνωση, ανώνυμη πηγή από την γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωνε συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Πολ Τόμσεν, η οποία, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών των δύο πλευρών.
Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φαίνεται πως εμμένει στη στάση του για το ΔΝΤ.
Όπως μετέδωσε χθες το πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε έκοψε κάθε σενάριο για ολοκλήρωση της αξιολόγησης δίχως να έχει αποφασιστεί η συμμετοχή του Ταμείου, μία τοποθέτηση που είναι σε πλήρη σύμπλευση με τα όσα είπε χτες ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.
«Οποιαδήποτε εκταμίευση άλλης δόσης εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της συμμετοχής του ΔΝΤ», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.
Ο πρόεδρος του Μηχανισμού ωστόσο εμφανίστηκε να είναι λιγότερο κατηγορηματικός ως προς τον ρόλο που θα έχει στο μέλλον το Ταμείο: Σημείωσε πως το ΔΝΤ δεν χρειάζεται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά είναι αναγκαία η συμμετοχή του σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης και παροχής συμβουλών, την ώρα που η θέση το Βερολίνου είναι σαφής: Πλήρης χρηματοδοτική συμμετοχή.  Πάντως, ο κ. Ρέγκλίνγκ σήμερα επανήλθε προσπαθώντας να διευκρινίσει τις δηλώσεις του για το ΔΝΤ. Ειδικότερα, ο ESM με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως «όσον αφορά τα δημοσιεύματα για τον ρόλο του ΔΝΤ, ο Ρέγκλινγκ είναι ξεκάθαρος πως το Ταμείο θα πρέπει να παραμείνει πλήρως ενεργό στην Ελλάδα, και χρηματοδοτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου