Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - BINTEO...!!!



Ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στον Κ.Μητσοτάκη και στη ΝΔ τόνισε ότι «δεν τους ενδιαφέρει να κλείσει η αξιολόγηση αλλά να πέσει η κυβέρνηση για να έρθουν αυτοί στα πράγματα» 

«Όσο και αν το απεύχονται η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει θετικά. Χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών και σε θέματα που αφορούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σήμερα βλέπουμε στην Ευρώπη ότι οι ακραίες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις χάνουν έδαφος
και δεν κερδίζουν. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τη νέα αυτή πραγματικότητα αλλά και τις τεκτονικές αλλαγές σε διεθνές επίπεδο. Το παιχνίδι είναι απολύτως ανοικτό».
Παράλληλα, αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Γερμανία δεν ξέρω τι θα πει αλλά δεν θα αναφέρει το ζήτημα της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου. Δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου δεν ζήτησε ενημέρωση. Δεν τους ενδιαφέρει να κλείσει η αξιολόγηση αλλά να πέσει η κυβέρνηση για να έρθουν αυτοί στα πράγματα».
Επιπλέον, ο Αλ.Τσίπρας σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που μας εγκαλούν για καθυστερήσεις. Θα του πω ότι για να πάρει την εξουσία δεν αρκεί να γίνει αρεστός στους δανειστές αλλά στον ελληνικό λαό και αυτό δεν θα το καταφέρει».
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «με σταθερότητα, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα, δεν θα δεχτούμε άλλα παιχνίδια στη πλάτη του ελληνικού λαού».
Ακόμη σημείωσε ότι «όποιοι παίζουν παιχνίδια για “ευρωζώνη δύο ταχυτήτων”, να ξέρουν ότι παίζουν με τη φωτιά».
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «το επόμενο διάστημα θα πάρουμε πρωτοβουλίες που θα αφήσουν στον τόπο ένα προοδευτικό αποτύπωμα. Τη σημαντική μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την εκπαίδευση, την ανάγκη για μια προοδευτική μεταρρύθμιση στους ΟΤΑ, την επεξεργασία ενός σχεδίου περιφερειακής ανασυγκρότησης της χώρας και την έναρξη δημόσιου διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση».
Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν θα κριθούμε από τους συμβιβασμούς και τις αντιστάσεις μας στη διαπραγμάτευση, αλλά αν θα καταφέρουμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και να εμπεδώσουμε τη διαφάνεια».
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «επιμένει να είναι η ουρά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Είχε ευκαιρίες να πάρει αποστάσεις και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τους καλούμε να δουν ότι τα πράγματα αλλάζουν. Σε λίγο θα είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που επιμένουν να συνεργάζονται με μια δεξιά που συνδυάζει τον φιλελευθερισμό του κ. Μητσοτάκη και την ακροδεξιά ρητορική του κ. Γεωργιάδη».
«Θέλω να παρακαλέσω θερμά την καγκελάριο Μέρκελ να αποθαρρύνει τον υπουργό Οικονομικών από αυτή τη διαρκή επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και από τις υποτιμητικές αναφορές. Η προεκλογική περίοδος σε μια χώρα δεν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σε μια άλλη χώρα» πρόσθεσε ο Αλ.Τσίπρας.
Ακόμη, αναφερόμενος στις επικείμενες γαλλικές εκλογές σημείωσε ότι «η συνεργασία ανάμεσα στους σοσιαλιστές και την Αριστερά θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερη δυναμική. Η προοπτική μιας εναλλακτικής Αριστεράς στην Ευρώπη και τον κόσμο, παραμένει ανοικτή».
«Έχει έρθει ο καιρός μετά από 7 χρόνια σκοτάδι να σχεδιάσουμε μαζί την μετα-μνημονιακή Ελλάδα» σημείωσε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου