Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Καζαριάν: Το χρέος της Ελλάδας είναι πολύ μικρότερο... Είναι μόνο 132 δισ...!!!

Το χρέος της Ελλάδας είναι πολύ μικρότερο απ’ όσο περιγράφεται, εξήγησε ο...
Αμερικανός επενδυτής ελληνικών ομολόγων Πολ Καζαριάν, 

σε μια συνάντησή του με Ελληνες βουλευτές την οποία διοργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν οι Αδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης. Βρούτσης, Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Κουτσούκος και Γιώργος Μαυρωτάς, οικονομολόγοι όπως ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο Πάνος Τσακλόγλου, ο Γιώργος Ζανιάς και ο Γ. Προκοπάκης και πολλοί δημοσιογράφοι.


Η Ελλάδα υπολογίζει εσφαλμένα το χρέος της

Αυτό που υποστήριξε ο κ. Καζαριάν είναι ότι, με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, εδώ και χρόνια η Ελλάδα υπολογίζει με εντελώς εσφαλμένο τρόπο το χρέος της. Οχι μόνον λόγω του διαρκώς μειούμενου ΑΕΠ της. Αλλά κυρίως γιατί, έχοντας διασφαλίσει ασυγκρίτως χαμηλότερα επιτόκια από οποιαδήποτε άλλη χώρα, το χρέος της βάσει των διεθνών προτύπων πρέπει να εκτιμηθεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Με αυτό το σκεπτικό, ο κ. Καζαριάν υποστήριξε ότι το ελληνικό χρέος ανέρχεται σήμερα σε μόλις 75% του ΑΕΠ της (132 δισ. ευρώ) και όχι σε 184% (325 δισ. ευρώ), όπως το παρουσιάζει το ΔΝΤ. Αφησε έτσι να εννοηθεί ότι αν η Ελλάδα ξεκινούσε μια διεθνή καμπάνια εξηγώντας την εσφαλμένη εικόνα του χρέους της, η έξοδός της στις αγορές θα ήταν θέμα χρόνου, εφόσον βέβαια οι διεθνείς παίκτες πείθονταν ότι η Αθήνα είναι αποφασισμένη να προβεί σε μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν τις επενδύσεις.

Η επιχειρηματολογία Καζαριάν δικαιώνει ασφαλώς τη διαχρονική επιχειρηματολογία Βενιζέλου ως προς τη μείωση του χρέους που επετεύχθη με το PSI επί κυβερνήσεως Σαμαρά, ενώ υπογραμμίζεται ότι τον εν λόγω τρόπο υπολογισμού του χρέους γνωρίζει και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Ας σημειωθεί ότι ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής θα συναντήσει σήμερα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη...


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου