Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Reunion με… εμφύλιο στο ΠΑΣΟΚ...!!!

Reunion με άρωμα… εμφυλίου στο ΠΑΣΟΚ καθώς η πολυπόθητη ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς με βασικό πόλο το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, φαίνεται πως μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι.

Το μεγάλο κρας τεστ ήταν σήμερα, καθώς στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, θα γινόταν η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου.
Και έγινε. Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παίρνει, όχι απλώς αποστάσεις από τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά να του επιτίθεται, λάβρος. Τι είπε λοιπόν ο Ευάγγελος Βενιζέλος; 

«Ναι στην ενότητα και τη συσπείρωση αλλά μιλώντας στο όνομα όσων έδωσαν τον αγώνα για το ΠΑΣΟΚ, άνοιξαν το στοίχημα της Ελιάς και είδαν τον «περονόσπορο», στο όνομα αυτών οφείλω να πω: ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση και de facto δικαίωση στην έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους και την παράταξη. Κάποιοι οφείλουν έστω μια συγνώμη».
Και συνέχισε: «Δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με κανένα. Επωμίστηκα τα βάρη της παράταξης στις δυσκολότερες ώρες, όταν κάποιοι έφευγαν σαν ποντίκια από βυθιζόμενο πλοίο». 

Διαβάστε επίσης: 

Καρφιά Φώφης σε Βενιζέλο και «εκσυγχρονιστές»
Λίγο νωρίτερα, σε πιο ήπιους τόνους η Φώφη Γεννηματά εκτόξευσε τα καρφιά της τόσο προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και προς άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ρέπουν προς τον «ελιτισμό». 
«Ελιτίστικες κινήσεις που διασπούν και αποδυναμώνουν, που αντιστρατεύονται και δεν υπηρετούν την συνοχή και τη δυναμική της παράταξης, δεν έχουν καμιά απήχηση στην κοινωνία. Δεν έχουν καμία τύχη» είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά ενώ τόνισε ότι δεν μοιράζει συγχωροχάρτια σε κανέναν. «Όλοι έχουμε κριθεί και συνεχίζουμε να κρινόμαστε από τους πολίτες», συμπλήρωσε.  

 

Κατόπιν επικαλέστηκε την ανάγκη της ενότητας και πρόσθεσε ότι «ιδιαίτερα στελέχη που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών έχουν ηθική υποχρέωση να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας».
Εκτιμάται ότι αυτό το τελευταίο είναι ένα μήνυμα προς τους «εκσυγχρονιστές» Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη που ανακοινώνουν σήμερα από τη Θεσσαλονίκη νέο πολιτικό φορέα. 
Βενιζέλος: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν μπορεί...
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έμεινε στα του Γιώργου Παπανδρέου. Αναφερόμενος στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι οργανωτικά δεν μπορεί να πάει μακριά. 
«Πρέπει να προστρέξουμε τάχιστα στην απόφαση του Συνεδρίου του 2015 και να κινήσουμε διαδικασία για συγκρότηση μεγάλου πολιτικού φορέα που θα εκφράζει την κεντροαριστερά», τόνισε. 
Κατά τα λοιπά, κόπηκε και πάλι πίτα και το φλουρί έπεσε στο… ΠΑΣΟΚ. 



tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου