Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Σκιές για τέσσερις πρώην υπουργούς στην υπόθεση Novartis...!!!

Aπρόβλεπτες διαστάσεις τείνει να παρει η υπόθεση Novartis - η υπόθεση των καταγγελιών για μίζες, μαυρο χρήμα και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων  

απο την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία που ερευνούν παράλληλα το FBI και η ελληνική Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων στο σκάνδαλο εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα - ανάμεσα τους και τέσσερις πρώην υπουργοί - ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έκανε λόγο για «εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση» και τόνισε οτι γίνονται έρευνες «σε όλα τα επίπεδα».
Οπως γράφει σήμερα η εφημεριδα «Παραπολιτικά», απο το οπτικοακουστικό υλικό που προέρχεται απο το εσωτερικό κύκλωμα στα γραφεία της εταιρίας προκύπτει ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και τέσσερις πρώην υπουργοί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα στο οπτικοακουστικό  αυτό υλικό ακούγονται ονόματα πολιτικών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της εταιρείας.
Το δημοσίευμα αναφέρεται και σε ηχητικό ντοκουμέντο πρώην στελέχους της Novartis, το οποίο μιλά για πιέσεις σε πρώην υπουργούς, που συνεργάζονται με την εταιρία.
Η εφημερίδα γράφει ότι οι υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως το FBI είναι σε γνώση του περιεχομένου του βίντεο, και γνωρίζουν ότι ακούγονται ονόματα τεσσάρων πρώην υπουργών μεγάλου βεληνεκούς τους οποίους το μεγαλοστέλεχος της Novartis επικαλείται λέγοντας πως θα παρέμβουν προκειμένου να μην προχωρήσει η δικαστική έρευνα για την εταιρεία.
Εξάλλου στην προχθεσινή συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου στο Κόντρα Channel ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Το σκάνδαλο της Novartis, για το οποίο έχω καταθέσει και σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν, μπορεί τελικά να είναι μεγαλύτερο από το σκάνδαλο της Siemens. Υπάρχουν υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας που έχουν εμπλακεί, αλλά οι δημοσιογράφοι ασχολούνται με τον κ.Πολάκη. Ποιος είναι ο υπουργός που πήγε να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο και τον αναδόμησε ο κ. Σαμαράς;»
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», στον φάκελο της υπόθεσης υπάρχει ομολογία που εμπλέκει και πρώην πρωθυπουργό. Η εφημερίδα αναφέρει ότι εμπλέκονται επίσης τρεις πρώην υπουργοί, γιατροί και καθηγητές Πανεπιστημίου.
Οπως γράφει το «Documento» το κύκλωμα δρούσε με καύσιμη ύλη «μαύρο» χρήμα και «κρυφές» εταιρείες, καθορίζοντας τις τιμές των φαρμάκων και επιβάλλοντας συγκεκριμένα φάρμακα στους ασφαλισμένους σε πολλαπλάσιες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου