Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Πολιτικό πόκερ με την επαναφορά του εκλογικού νόμου...!!!

Mε αναγνωριστικές νύξεις από στελέχη της κυβέρνησης και με εμφανή καχυποψία από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ξαναμπαίνει στο τραπέζι 

 το θέμα του εκλογικού νόμου, στη σκιά των νέων ζυμώσεων στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Κατά τις πληροφορίες, η εισήγηση που εξετάζεται από την κυβέρνηση προβλέπει επαναφορά προς ψήφιση της απλής αναλογικής με αλλαγές που θα μπορούσαν να αποσπάσουν την πλειοψηφία των 200 βουλευτών και να θέσουν σε ισχύ τον νέο εκλογικό νόμο από τις αμέσως επόμενες εκλογές.

Μεταξύ των αλλαγών, δε, που συζητούνται φέρεται να είναι το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών, καθώς και ενδεχόμενη μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 2%.

Ερωτώμενος για τις πληροφορίες αυτές, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε σήμερα στον Real FM ότι θα ήταν θετική εξέλιξη να ισχύσει η απλή αναλογική από τις επόμενες εκλογές.

Παρ' ότι διευκρίνισε ότι δεν έχει ακούσει κάτι «με δημόσιο τρόπο», ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε: «Η απλή αναλογική είναι ήδη ψηφισμένος νόμος δεν κατόρθωσε να μαζέψει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να ισχύσει στις επόμενες εκλογές... Αν έχουμε μια μετατόπιση των πολιτικών δυνάμεων που δεν την υποστήριξαν, έτσι ώστε να πιάσει τις απαιτούμενες ψήφους και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές θα ήταν κάτι θετικό. Μένει να το δούμε».

Κατηγορηματικά αρνητικός, ωστόσο, στο ενδεχόμενο υπερψήφισης νέου εκλογικού νόμου από το ΠΑΣΟΚ ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Σε καμία περίπτωση», ήταν η χαρακτηριστική του απάντηση μιλώντας στον Flash 96, ενώ υποστήριξε ότι μια υπερψήφιση του εκλογικού νόμου θα ισοδυναμούσε αυτομάτως με πρόθεση συμμετοχής στην κυβέρνηση.

Αρνητική ήταν και η θέση της Ενωσης Κεντρώων, η οποία υποστήριξε ότι κάθε απόπειρα αλλαγής του εκλογικού νόμου παραμονές των εκλογών αποτελεί «αλχημεία».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου