Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

«Γκρίνιες» στη ΝΔ για την συμμαχία με τη Δράση... !!!

Παρά τα πλατιά χαμόγελα Μητσοτάκη-Σκυλακάκη δεν είδαν όλοι μέσα στη ΝΔ με καλό μάζι την προσχώρηση της Δράσης στο κόμμα της...
 
αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βασικό ζήτημα είναι οι διαφωνίες που είχε εκφράσει στο παρελθόν ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, αλλά και για τα μικρά εκλογικά οφέλη που θα φέρει η συνεργασία αυτή.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενδεικτικό είναι ότι η εφημερίδα «Δημοκρατία» που διάκειται φιλικά προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την απόφαση για συμπόρευση «αυτογκόλ».


Στο ίδιο πλαίσιο, αίσθηση προκάλεσε η σημερινή ανάρτηση στο Facebook του Γιώργου Μουρούτη, άλλοτε διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος παραμένει πάντα κοντά στον πρώην πρωθυπουργό.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Μουρούτης αφού «καλωσορίζει τη Δράση στη ΝΔ», θυμίζει τη στάση της Δράσης τα τελευταία χρόνια έναντι της ΝΔ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Είμαι βέβαιος ότι η άφιξή της θα συνοδευτεί και από μια γενναία αυτοκριτική για τη στάση του ιδρυτή της όταν συμπορεύτηκε με τον ΓΑΠ κόντρα στη ΝΔ του Κ. Καραμανλή, για τη στάση του κόμματος το 2012 που αρνήθηκε τη συμπόρευση με τη ΝΔ (σε αντίθεση με το κόμμα της Ντόρας ή τον αείμνηστο Στ. Σταυρίδη), για τη στάση της το 2014 και το 2015 που επέλεξε το Ποτάμι (και την τότε διαφαινόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ) έναντι της υποστήριξης της φιλελεύθερης παράταξης.

Είμαι βέβαιος ότι τα στελέχη της θα ανακαλέσουν και παλαιές τους δηλώσεις για το (τότε) οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και χαρακτηρισμούς για τον τότε αρχηγό της. Θυμίζω για όσους ξεχνούν, ότι ο Α. Σαμαράς χαρακτηριζόταν ως "Χάρυ Πόττερ", επειδή στο Ζάππειο δεσμευόταν ότι ως πρωθυπουργός θα εξαφάνιζε το υπερμεγέθες έλλειμμα σε 2 χρόνια, πράγμα που έκανε μόλις σε 18 μήνες!».

Η ανάρτηση κλείνει: «Καλωσορίζουμε λοιπόν πολλά άξια στελέχη της Δράσης στη ΝΔ. Μακάρι, εντός των αρχών της φιλελεύθερης παράταξης, να μπολιάσουν τον πολιτικό μας λόγο με νέες ιδέες».

Εκτός από τις παλαιότερες δηλώσεις του Θ. Σκυλακάκη αρκετοί εκτιμούν ότι η προσχώρηση της Δράσης μπορεί να έχει μόνο μικρά εκλογικά οφέλη, ενώ οι οικονομικά φιλελεύθερες θέσεις που εκφράζει ο πρόεδρος της Δράσης (ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Θάνο Τζήμερο) χαρακτηρίζονται από μετριοπαθή κεντροδεξιά στελέχη ως σκληρές...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου