Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί ποτέ νομοθέτηση νέων μέτρων... !!!

Σαφής ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να περάσει σε επίπεδο κορυφής προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση εμφανίστηκε ο...
 
κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο Kontra channel και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου».

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο της διαπραγμάτευσης που είναι κομβικό. Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί λένε ότι δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα. Το ΔΝΤ επιμείνει σε παράλογες απαιτήσεις  για τη περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος της τάξης των 4,5 δις»,είπε.


Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί ποτέ νομοθέτηση νέων μέτρων. Βρισκόμαστε στο σημείο μιας ασυμφωνίας Ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ» είπε και τάχθηκε υπέρ του να εμπλακεί στη συζήτηση η κορυφή.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα «κλείσει η αξιολόγηση να κλείσει το συντομότερο δυνατό», για να  ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι τις 9 Μάρτη. Διευκρίνισε μάλιστα, ότι η αξιολόγηση δεν κλείνει αφενός επειδή ζητούν 4,5δις μέτρα αλλά και για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Σόιμπλε ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τον Γερμανό υπουργό οικονομικών να κάνει συστάσεις στο ΔΝΤ και όχι στην ελληνική κυβέρνηση.
Εξαπολύοντας, τέλος, δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, είπε πως «δίνει διαπιστευτήρια στους δανειστές. Ζητά να πληρώσει κι άλλο λογαριασμό ο κόσμος», ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο των εκλογών ξεκαθάρισε ότι  σε «περίπτωση που γίνουν εκλογές- ο μη γένοιτο-  και κερδίσει η ΝΔ θα υποστεί ο λαός σοκ και δέος»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου