Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Γεννηματα: Αυτόνομη η πορεία του ΠΑΣΟΚ... !!!

...με σκληρή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανοιχτά τα μέτωπα με τη Δεξιά. -Βενιζελος: Νεύρα τεντωμένα... 
 
Με την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας για το νέο έτος ξεκίνησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Πριν την...
Κεντρική Επιτροπή υπήρξαν συνεννοήσεις σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι συνεργάτες του ήθελαν να καλυφθεί από την ΕΡΤ, πρόταση στην οποία διαφώνησαν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη. 


Τελικά αποφασίστηκε να μπει ιδιωτική κάμερα που θα καταγράψει την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου για λογαριασμό του πολιτικού του γραφείου. 

Για την ιστορία, το φλουρί έπεσε στο ΠΑΣΟΚ με τον προεδρεύοντα Πάρη Κουκουλόπουλο να επισημαίνει ότι κεντροαριστερά χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται.
«Αναξιόπιστη, ανίκανη και αναποτελεσματική» χαρακτήρισε στην ομιλία της  την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη Γεννηματά και προέβλεψε πως οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα αργήσουν. «Η κυβέρνηση δέχθηκε νέα μέτρα, μείωση του αφορολόγητου, αύξηση του ΦΠΑ, ελπίζω να μη δεχθεί και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για την αξιολόγηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Η κυβέρνηση υπογράφει ότι της δίνουν. Υποθηκεύει με σκληρά μέτρα το μέλλον της χώρας. Δεν το δικαιούνται, δεν έχουν τη νομιμοποίηση».

Αναφερόμενη στο Κυπριακό σημείωσε ότι «Στηρίζουμε τις προσπάθειες λύσεις στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής. Η Ελλάδα δεν δέχεται συμβουλές από την Τουρκία για την ανάπτυξη των νησιών.

Για το προσφυγικό, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στη Βουλή πως διαχειρίστηκε τα ευρωπαϊκά κονδύλια το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αξιοποίησαν τους εγκλωβισμένους μετανάστες για πελατειακούς λόγους».

«Η αυταρχική συμπεριφορά της κυβέρνησης θυμίζει άλλα καθεστώτα και άλλες εποχές», σχολίασε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Για την γραμμή του ΠΑΣΟΚ η πρόεδρος του κόμματος ξεκαθάρισε «αυτόνομη πορεία, με σκληρή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανοιχτά τα μέτωπα με τη δεξιά. Η σκιώδης κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει ότι η σκιά της δεξιάς πέφτει βαριά πάνω στη ΝΔ. Ναι στην στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι στην παλινόρθωση της Δεξιάς».

Αναφερόμενη στην κεντροαριστερά χαρακτήρισε «θετικό ότι ανταποκρίθηκε το ΚΙΔΗΣΟ. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και όλοι οι άλλοι που το σκέφτονται.Τους περιμένουμε, τώρα, όχι αύριο. Ελιτίστικες κινήσεις δεν έχουν τύχη. Στελέχη που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ έχουν ηθική υποχρέωση να συμμετέχουν. Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έως τα τέλη του Φεβρουαρίου».

Για τις διαφωνίες σχετικά με την «επιστροφή» Παπανδρέου, ανέφερε ότι είναι η ώρα της ενότητας. Χρειάζονται υπερβάσεις. Δεν μένουμε στο χθες. Ξεπερνάμε το εγώ μας για να βάλουμε μπροστά το εμείς. Δεν μοιράζουμε συγχωροχάρτια σε κανέναν. Όλοι κριθήκαμε και κρινόμαστε καθημερινά».  

Σχολιάζοντας τέλος την επίθεση σε αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Η πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι η κυβερνητική αδιαφορία έχει επιδεινώσει την κατάσταση ανασφάλειας που επικρατεί από τη διασύνδεση οργανωμένου εγκλήματος- τρομοκρατίας - Από την κυβέρνηση δεν δεχθήκαμε ούτε ένα τηλέφωνο». 

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η Ελλάδα βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο


«Εφτά χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο η χώρα παραμένει στο κενό, οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουν οδηγήσει τη χώρα σε ένα σκοτεινό αδιέξοδο», τόνισε στην έναρξη της ομιλίας του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τόσο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία και τα κόκκινα δάνεια. 



«Οι τράπεζες λειτουργούν ως ΚΕΠ και όχι ως τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε την κατάρρευση του ασφαλιστικού και του εθνικού συστήματος υγείας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία» προσέθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην αξιολόγηση ανέφερε: «Η μη συμμετοχή του ΔΝΤ δεν είναι ελληνική απαίτηση, αλλά γερμανική απειλή για σκληρότερα μέτρα και το χειρότερο είναι ότι έχει επανέλθει η απειλή του Grexit.Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί ένα διαρκές μνημόνιο, τη διαρκή λιτότητα. Ο ορίζοντας είναι σκοτεινός. Κινδυνεύουμε με οικονομική και εθνική καταστροφική. Κινδυνεύουμε να γίνουμε τρικοσμικός θύλακας στην Ευρώπη. Οι εξελίξεις δε θα είναι γραμμικές. Οι εκλογές δε θα γίνουν όπως παλιά με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα προκαλέσουν ένταση. Η χώρα δεν είναι διαχειρίσημη από μονοκομματικές κυβερνήσεις. Στην εθνική αποστολή διάσωσης ο ρόλος της δημοκρατικής παράταξης πρέπει να είναι ουσιαστικός».   

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου