Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Τα δίνει όλα η κυβέρνηση για την αξιολόγηση – Έρχονται νέοι φόροι και χαράτσια...!!!



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ «ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΝ» ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

«Γη και ύδωρ» δίνει η κυβέρνηση στους δανειστές για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, η οποία «σέρνεται» επί μήνες.

Η …περιβόητη επιστολή του υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου στο Eurogroup με τα «δώρα» του προς τους δανειστές για να κλείσει η εκκρεμότητα με την αξιολόγηση, φέρνει – όπως όλα δείχνουν – μείωση του αφορολόγητου, επέκταση του «κόφτη» μισθών και συντάξεων και μετά το 2018, που τυπικά ολοκληρώνεται το τρίτο μνημόνιο και διατήρηση του στόχου για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ακόμα και μετά το 2019.


Παρότι, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ξεγλιστρήσει δια της πλαγίας οδού, χωρίς να στείλει συγκεκριμένα μέτρα, αλλά θα τα «περιγράφει», εντούτοις το ΔΝΤ …καραδοκεί και ζητάει μείωση του αφορολόγητου, κάτι το οποίο μάλιστα αρχίζουν να ….μισοπαραδέχονται και τα κυβερνητικά στελέχη.

Το «πακέτο» Τσακαλώτου, προοιωνίζεται νέα βάρη στους φορολογούμενους που ήδη στενάζουν από φόρους, χαράτσια, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να πέσουν τα εξής μέτρα:

-Αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ 13% στο 14% ή 15%

-«Πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων και πιθανόν μειώσεις για ορισμένες κατηγορίες νέων υπαλλήλων

-«Μαχαίρι» σε κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, όπως το επίδομα πετρελαίου

-Φόροι σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, όπως πχ επιβολή τέλους ακινησίας για όσους έχουν παραδώσει πινακίδες

Υπενθυμίζεται ότι, παρότι σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου τα μάζεψε, χθες Κυριακή ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, επεφύλασσε ψυχρολουσία για τους φορολογούμενους, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου.

Τα μέτρα θα τα πει από... κοντά στο Eurogroup o Τσακαλώτος

Χωρίς συγκεκριμένα μέτρα, όπως άλλωστε αναμενόταν, εστάλη η επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στους θεσμούς ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 26 Ιανουαρίου.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι ο κ. Τσακαλώτος θα προσέλθει στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου με συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης για τη β' αξιολόγηση.

Οι ίδιοι κύκλοι προσέθεταν ότι η κυβέρνηση ενημέρωσε για το θέμα αυτό τους θεσμούς, μέσω της επιστολής του αρμόδιου υπουργού, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Καλό σημείο εκκίνησης η επιστολή»

Αφού η κυβέρνηση πρόσφερε πάντως για μία ακόμη φορά το… αίμα των Ελλήνων «προσφέροντας» νέους φόρους και χαράτσια στους εταίρους για να κλείσει η αξιολόγηση, οι «βρικόλακες» των Βρυξελλών φαίνεται πως διψούν περισσότερο.

 Και αυτό γιατί σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η επιστολή Τσακαλώτου αποτελεί απλά ένα καλό σημείο… εκκίνησης για μια συμφωνία μεταξύ των τεσσάρων θεσμών!

Μιλώντας, δε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη χαρακτήρισαν καλά διατυπωμένη, επισημαίνοντας ωστόσο πως θα χρειαστούν περαιτέρω διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί η τελική συμφωνία.

Τέλος, αναφερόμενες στο αποτέλεσμα της συνάντησης Λαγκάρντ-Σόιμπλε στο Νταβός, οι ίδιες πηγές τόνισαν πως επιβεβαιώνεται η ανάγκη συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου