Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Προσκλητήριο Μητσοτάκη για «αντιΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο, στα «γενέθλια» του Τσίπρα...!!!






Να χαλάσει το «επικοινωνιακό» πάρτι που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  

θέλει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σημερινή ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Στενοί του συνεργάτες κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σκληρούς τόνους εκ μέρους του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνους σε πλήρη συνάρτηση με τα αρνητικά αποτελέσματα των κυβερνήσεων Τσίπρα αλλά και τους κινδύνους που η παραμονή της εγκυμονεί για την Ελλάδα.


Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους πολίτες, εντός και εκτός Ν.Δ., προκειμένου να συμπηχθεί ένα ευρύ, υπερκομματικό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με στόχο την επιτάχυνση της πολιτικής αλλαγής.

Ο απολογισμός Μητσοτάκη, προφανώς, δεν θα έχει τα φωτεινά χρώματα με τα οποία το Μαξίμου επιδιώκει να χρωματίσει τη διετία. Αντιθέτως, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα χρησιμοποιήσει πολύ μαύρο και γκρίζο, όπως δηλαδή αντικρίζουν την προοπτική της χώρας και οι περισσότεροι πολίτες.
Οι πιο αδίστακτοι

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως την πλέον αδίστακτη και επιζήμια κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η χώρα ενώ αναμένεται να απαριθμήσει τη μεγάλη λίστα των ψεμάτων που είπε προς τους πολίτες και των προσδοκιών που καλλιέργησε, μόνον και μόνον για να καταρρεύσουν λίγο αργότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να απαριθμήσει όσα έλεγαν και όσα δεν έκαναν οι κυβερνώντες. Από τα μνημόνια που θα έσκιζαν και τελικά υπέγραψαν ένα τρίτο, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που τον αύξησαν, το ΦΠΑ στα νησιά που επίσης αύξησαν, τις υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας που τελικά κατέληξαν σε νέους αυξημένους φόρους.
Ο λογαριασμός

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να ακυρώσει και το κεντρικό επιχείρημα που επαναφέρει, εσχάτως, η κυβέρνηση ότι με τη δική της «διαπραγμάτευση» πέτυχε να μειωθούν οι «υπερβολικοί» στόχοι του προηγούμενου προγράμματος και να ακυρωθούν δυσμενείς προβλέψεις του μνημονίου Σαμαρά – Βενιζέλου. Συγκεκριμένα, θα υπογραμμίσει ότι η χώρα θα είχε ήδη βγει από την κρίση εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε προκαλέσει εκλογές και πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέστρεψαν κάθε σωστή προσπάθεια είχε γίνει τη διετία αυτή.

Παράλληλα, θα κάνει και το «λογαριασμό» της περιόδου, δηλαδή την απώλεια ΑΕΠ λόγω της εμπλοκής το 2015, που εκτιμάται σε περισσότερα από 20 δισ. Ευρώ, αλλά και τις υπόλοιπες συνέπειες στην οικονομία, τις οποίες ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν εκτιμήσει σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μείνει μόνον στην καταγγελία αλλά, κατά την πάγια τακτική του, θα παρουσιάσει και το σχέδιο της Ν.Δ. για έξοδο από την κρίση, υπογραμμίζοντας – με το βλέμμα προς τους αναποφάσιστους και κεντρώους ψηφοφόρους – ότι η Ν.Δ. αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση για όσους θέλουν η χώρα να προχωρήσει μπροστά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου