Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Σχέδιο της κυβέρνησης για μονιμοποίηση συμβασιούχων των δήμων - Θα πριμοδοτείται η προϋπηρεσία τους...!!!

του Θάνου Πασχάλη 

Το ενδεχόμενο να μονιμοποιηθούν,δηλαδή να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου,  

για χιλιάδες συμβασιούχους σε δήμους και εποπτευόμενους φορείς των δήμων φέρεται να εξετάζει η Κυβέρνηση μέσω προκήρυξης διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ για την κάλυψη χιλιάδων θέσεων αορίστου χρόνου σε δήμους.
Με τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί  με σειρά προτεραιότητας θα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους υποψήφιους  που έχουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις συμμετοχής ,ωστόσο για τους  ήδη συμβασιούχους  στην καθαριότητα των δήμων, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς,
και σε κοινωνικές δομές των ΟΤΑ θα υπάρχει αυξημένη πριμοδότηση λόγω πολύχρονης προϋπηρεσίας στις θέσεις και ειδικότητες που πρόκειται να προκηρυχθούν.
Έτσι θα αποκτήσουν  προβάδισμα και πλεονέκτημα  για την κατάληψη των διεκδικούμενων θέσεων στους δήμους καταλαμβάνοντας τις  θέσεις επιτυχόντων στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ. Με τον τρόπο αυτό που  ουσιαστικά πρόκειται για  μονιμοποίηση συμβασιούχων από την πίσω πόρτα παρακάμπτεται και η επιταγή του άρθρου 103 του Αναθεωρημένου Συντάγματος που ρητά απαγορεύει τη μετατροπή του συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου.
Εάν άλλο σενάριο που εξετάζεται ως πιθανό προκειμένου να μονιμοποιηθούν μερικές χιλιάδες συμβασιούχων σε δήμους που επί πολλά χρόνια εργάζονται με ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου η παραμένουν στην εργασία τους μέσω αποφάσεων δικαστηρίων με το αιτιολογικό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι η έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ και η διεξαγωγή "κλειστού" διαγωνισμού, όπως έγινε το 2006 με τη μονιμοποίηση εκατοντάδων συμβασιούχων των ΚΕΠ. Τότε είχε εκδοθεί προκήρυξη  με σύσταση προσωποπαγών θέσεων σε ΚΕΠ  και η κάλυψή τους έγινε από αποκλειστικά συμβασιούχους έως τότε των  ΚΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου