Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Ανησυχία στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις εν μέσω των εκδηλώσεων για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ...!!!

Ως μια εβδομάδα που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο προσεγγίζουν τις επόμενες ημέρες Μέγαρο Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο και για το σκοπό αυτό

 η κυβέρνηση κάνει εκείνο που της αναλογεί, με τη σύνταξη της επιστολής προς το Eurogroup.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει αναλάβει, για άλλη μια φορά, να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» και στην επιστολή που συντάσσει, παρέχει κάθε διευκρίνιση για τον επονομαζόμενο «κόφτη» (χρονική διάρκεια, από πού θα «κόψει» κ.ο.κ.). Όπως εξ αρχής είχε δηλώσει η κυβέρνηση, να νομοθετήσει μέτρα σήμερα δεν είναι διατεθειμένη να το κάνει, να δώσει όμως κάθε είδους δέσμευση ότι θα τα πάρει, αν οι στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί τη συγκεκριμένη περίοδο, ναι.  

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Ακραίως» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευθεί από το EuroWorking Group της 12ης Ιανουαρίου πως θα προχωρήσει σε μειώσεις δαπανών που θα περιλαμβάνουν μειώσεις στις συντάξεις και αύξηση της φορολογίας μέσω μείωσης του αφορολόγητου ορίου.
Παράλληλα το θέμα του «κόφτη» είναι το ένα θέμα που θα απασχολήσει το επικείμενο Eurogroup, γιατί το άλλο είναι οι εκκρεμότητες της αξιολόγησης, έτσι όπως παρέμειναν στο «ράφι» από το 2016. Πληροφορίες από τους δανειστές επιμένουν ότι οι συλλογικές συμβάσεις δεν παίρνουν το “ok” του κουαρτέτου. Κάπως έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση, και ενώ υπάρχει ένας άγνωστος «Χ» που επικαλύπτει τα πάντα: το σημείο συμβιβασμού μεταξύ της Κρ. Λαγκάρντ και του Β. Σόιμπλε. Σημείο πάντως, που σύντομα θα αντιληφθεί η κυβέρνηση από την Αθήνα και το οικονομικό της επιτελείο από τις Βρυξέλλες…
Μέσα σε αυτό το αβέβαιο σκηνικό, ο Α. Τσίπρας, όντας ένας πολιτικός που θέλει να έχει γκάμα επιλογών, δίνει το «πράσινο φως» για συγκεντρώσεις με τη συμπλήρωση διετούς διακυβέρνησης της χώρας. Τα μηνύματα από τον τελευταίο γύρο πολιτικών εκδηλώσεων είναι ενθαρρυντικά (και όχι μόνο κατ’ ανάγκην εκεί όπου ομιλητής ήταν ο πρωθυπουργός), ως εκ τούτου θα συνεχιστούν, με την αφορμή που προείπαμε τη φορά αυτή.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με κεντρική εκδήλωση στο Λεκανοπέδιο, με ομιλητή τον Α. Τσίπρα, χωρίς να αποκλείεται και το εναλλακτικό σενάριο μιας διακαναλικής συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα, άλλωστε, με τη νέα προσέγγιση του Μ. Μαξίμου, ζητούμενο είναι να προσεγγιστούν πιο επιθετικά τα κομμάτια εκείνα του πληθυσμού που τη στιγμή αυτή «δεν είναι ούτε με τον Αλέξη ούτε με τον Κυριάκο». Όλοι εκείνοι οι ψηφοφόροι που είναι σε μια στάση αναμονής. Από την άποψη αυτή, μια διακαναλική συνέντευξη θα υπηρετούσε καλύτερα τον πολιτικό στόχο της κυβέρνησης, εκτιμούν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου