Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Πέραμα: Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο με γονείς και οπαδούς της Χρυσής Αυγής...!!!

Ένταση επικράτησε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Περάματος όπου ο δήμαρχος θα ενημέρωνε τους πολίτες και τους γονείς του 1ου δημοτικού σχολείου του Ικονίου το οποίο θα φιλοξενήσει 25 προσφυγόπουλα. 

Το δημοτικό συμβούλιο διακόπηκε. 
Ορισμένα άτομα που - σύμφωνα με στελέχη του δήμου - εκφράζονται πολιτικά μέσα από τη Χρυσή Αυγή πήγαν στο δημοτικό συμβούλιο και παριστάνοντας τους «αγανακτισμένους γονείς» δημιούργησαν ένταση.
Γονείς αλλά και κάτοικοι που τάσσονται υπέρ της απόφασης του Δήμου για την φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο αντέδρασαν έντονα και γρήγορα η κατάσταση έγινε τόσο τεταμένη που ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους πιάστηκαν στα χέρια. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες στο σχολείο εισέβαλλαν χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό και επιδόθηκαν σε τραμπουκισμούς εναντίον της διευθύντριας του σχολείου, γονέων και καθηγητών. Για το περιστατικό διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση. 

 
Εκείνοι από την πλευρά τους αντέδρασαν έντονα ενώ δεν έλειψαν και κάποιοι που πιάστηκαν στα χέρια. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια και μικρών παιδιών. 
Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης έριξε τις ευθύνες για τα χθεσινά επεισόδια στα στελέχη της Χρυσής Αυγής και ζήτησε συμπαράσταση στους πρόσφυγες και στα μικρά παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. 
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει ότι «η Χρυσή Αυγή, με ψευδής φήμες που διέσπειρε στους γονείς περί μεταδοτικών ασθενειών αυτών των παιδιών, δημιούργησε ανησυχία σε μερίδα γονέων των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά των προσφύγων έχουν πολλαπλά εμβολιαστεί, τόσο στην Πρώτη Υποδοχή, όσο και στο Κέντρο Φιλοξενίας, έχοντας ιατρική παρακολούθηση σε μόνιμη βάση». 
«Οι προπηλακισμοί, οι εκφοβισμοί και τραμπουκισμοί, έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο ρατσισμού, ξενοφοβίας, και δεν θα γίνουν ανεκτά στην πόλη μας» προσθέτει, διαμηνύοντας ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων θα υλοποιηθεί και ο δήμος θα συμβάλει σε αυτό. Τέλος ο δήμος δήλωσε ότι στηρίζει την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος που τονίζει ότι «στα σχολεία μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό». 
Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο Περάματος η Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσε συγκέντρωση στα γραφεία της που βρίσκονται σε μικρή απόσταση. 
Άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται έξω από το δημαρχείο της πόλης για την περίπτωση που δημιουργηθούν νέα επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου