Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

ΦΡΙΚΗ στην Καμπούλ : 27χρονη ΛΙΘΟΒΟΛΗΘΗΚΕ και ΚΑΗΚΕ από ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΥΣ φανατικούς ισλαμιστές, ΒΙΝΤΕΟ...!!!

Η Farkhunda Malikzada ήταν μια 27χρονη Αφγανή που λιντσαρίστηκε αδίκως μέχρι θανάτου από όχλο φανατικών ισλαμιστών στη Καμπούλ, στις 19 Μαρίου 2015.

Η γυναίκα κατηγορήθηκε αδίκως από έναν μουλά πως έκαψε το Κοράνι. Ο συγκεντρωμένος όχλος τη τράβηξε στο δρόμο για να επιβάλει τη δικαιοσύνη. Αφού ξυλοκοπήθηκε και λιθοβολήθηκε μέχρι αναισθησίας, τοποθετήθηκε κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου και σύρθηκε για 100 μέτρα. Η αστυνομία προσπάθησε να επέμβει, αλλά μπροστά στην ασυγκράτητη ορμή του πλήθους, υποχώρησε.

Το σώμα της κατόπιν οδηγήθηκε στη κοίτη ενός ρέματος όπου πυρπολήθηκε. Τα βουτηγμένα στο αίμα ρούχα της, δεν άναβαν και το πλήθος χρησιμοποίησε τα φουλάρια και τα καπέλα τους για να την κάψουν. Ανάμεσα στον όχλο, βρίσκονταν και πολλά παιδιά..
Ύστερα από αντιδράσεις εντός και εκτός της χώρας, οι αρχές προχώρησαν σε 49 συλλήψεις. 8 άνδρες τιμωρήθηκαν με 16 έως 20 έτη φυλάκισης, ένας ανήλικος με 10 χρόνια και 11 αστυνομικοί με ένα έτος φυλάκιση, διότι δε κατάφεραν να προστατεύσουν την Farkhunda.

Στο σημείο της άδικης δολοφονίας της, χτίστηκε ένα μικρό μνημείο. Παρ όλη τη διεθνή κατακραυγή όμως, τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν, παραμένουν ουσιαστικά ανύπαρκτα.
Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφηκε καρέ-καρέ η δολοφονία της Farkhunda. Το περιεχόμενο είναι πολύ σκληρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου