Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Δραχμή το 2017 «βλέπει» ο Λαφαζάνης... !!!

«Οι συνθήκες μας υποχρεώνουν να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα» εκτίμησε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Σε...
τηλεοπτική συνέντευξή του σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολλές επιλογές και θα συνθηκολογήσει με τους δανειστές, ψηφίζοντας μέτρα για μετά το 2018.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι «οι συνθήκες θα μας υποχρεώσουν να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα. Το ζητούμενο είναι αν θα γίνει με πρωτοβουλία των δανειστών ή αν θα το υλοποιήσουμε εμείς, με συγκεκριμένο σχέδιο, όπως προτείνει η Λαϊκή Ενότητα».


Πρόσθεσε ακόμη ότι «αν η Ελλάδα δεν βγει στις αγορές εντός του 2017, πράγμα απίθανο, οδεύουμε σε άτακτη χρεοκοπία».

Νωρίτερα σε δήλωσή του ανέφερε ότι «το κωμικοτραγικό είναι ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχει μια, δήθεν, αντιπολίτευση ακόμα πιο μνημονιακή από την κυβέρνηση, η οποία θέλει εκλογές για να υπογράψει αυτή, και όχι ο Τσίπρας, τη χαριστική βολή στον τόπο, με εξουθενωτικά μέτρα και άπιαστα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και για μια δεκαετία, ύψους 3,5%».

«Η Ελλάδα και ο λαός μας», είπε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, «δεν μπορεί να έχει κανένα απολύτως μέλλον με ένα εθελόδουλο, ευρώπληκτο και παρακμιακό πολιτικό κατεστημένο το οποίο χωρισμένο σε φατρίες εξουσίας δίνει μια μάχη "καρέκλας", χωρίς καμιά επαφή με την εγχώρια, την ευρωπαϊκή και διεθνή πραγματικότητα οι οποίες υφίστανται μεγάλες ανατροπές και διαμορφώνουν εντελώς τα δεδομένα».

«Η Ελλάδα αυτήν την ώρα», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, «δεν έχει καμιά απολύτως άλλη επιλογή διεξόδου, ανόρθωσης και ανασυγκρότησης, με επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας, από την σχεδιασμένη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα στη βάση ενός συνεκτικού ριζοσπαστικού προγράμματος. Αυτή η επιλογή εθνικού νομίσματος και ριζοσπαστικού προγράμματος για τη διαγραφή ενός χρέους, που το ίδιο το ΔΝΤ χαρακτηρίζει εφιάλτη και μη βιώσιμο, για την εθνικοποίηση των τραπεζών και τη "σεισάχθεια" για τα ιδιωτικά χρέη των πιο αδύνατων, αποτελεί σήμερα, στον διαφορετικό κόσμο που αναδύεται, μια πολύ πιο επείγουσα και ρεαλιστική δυνατότητα για την Ελλάδα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου