Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Κυβέρνηση: «Ούτε κατά διάνοια» το… σενάριο των 180... !!!

Γράφει ο Πολιτικός

«Ούτε κατά διάνοια» είναι το σχόλιο της κυβέρνησης στις πληροφορίες που θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να σχεδιάζει να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία για την...
 
ψήφιση μέτρων από τη Βουλή προστρέχοντας σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις.

Κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών, που ανακινήθηκαν μετά το Εurogroup και κάνουν λόγο για σχεδιαζόμενο από την κυβέρνηση αίτημα ψήφισης των μέτρων από τουλάχιστον 180 βουλευτές και αποδίδουν σε πολιτικούς κύκλους που δεν επιθυμούν την ολοκλήρωση της συμφωνίας τη διασπορά τους.


Την ίδια ώρα αρμόδιες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν σε όλους τους τόνους-απορρίπτοντας την άποψη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου που ζητάει εκλογές- ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να μη χρεωθεί την ψήφιση των προληπτικών μέτρων.

Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους εξεύρεσης λύσης και εκ των πραγμάτων επίτευξης συνολικής συμφωνίας και θεωρεί ότι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ στις 6 Φεβρουαρίου είναι καθοριστικής σημασίας ασχέτως του ότι δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Κύκλοι του Μαξίμου πιστεύουν ότι από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους θα εξαχθούν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία ενδεχομένως και να επηρεάσουν τη στάση των δανειστών.

Τα επόμενα βήματα θα σχεδιαστούν τις επόμενες ημέρες με την κυβέρνηση να δείχνει ότι προτίθεται να προχωρήσει σε συμβιβασμούς, αρκεί η ίδια να μην αναγκαστεί να ψηφίσει νέα μέτρα. Ενδεχομένως το Μαξίμου να δεχόταν ως ύστατη γραμμή υποχώρησης τη νομοθέτηση του κόφτη δημοσιονομικής διόρθωσης με πιο αναλυτική και όχι ξερή περιγραφή των μέτρων (αφορολόγητο, προσωπική διαφορά) υπό την προϋπόθεση ότι θα διευκρινίζεται ότι δεν θα εφαρμοστούν εάν δεν διαπιστωθεί η δημοσιονομική απόκλιση...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου