Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ρέντσι είπε οριστικά «ciao»... Νέος πρωθυπουργός στην Ιταλία μέχρι το Σάββατο...!!!

Την παραίτησή του και επίσημα από τη θέση του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Ματέο Ρέντσι 

όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει μετά από την...
ήττα που υπέστη στο δημοψήφισμα και την απόρριψη της συνταγματικής μεταρρύθμισης που είχε προτείνει, με ποσοστό σχεδόν 60%.

Ο Ματέο Ρέντσι υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, ζήτησε από τον κ. Ρέντσι να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ώστε ο κ. Ματαρέλα να έχει τον χρόνο να διαβουλευτεί με τα κόμματα που εκπροσωπούνται σε Βουλή και Γερουσία για το τι μέλλει γενέσθαι.


Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το απόγευμα της Πέμπτης και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ως πιθανότερο σενάρια είναι ο Ιταλός Πρόεδρος να δώσει εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης είτε σε κάποιον από τους υπουργούς της Κυβέρνησης Ρέντσι, είτε σε στέλεχος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές πολιτικές δυνάμεις ζητάνε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, παρά το γεγονός ότι οι επόμενες εκλογές στην Ιταλία με βάση τη θητεία της Βουλής και της Γερουσίας, είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη του 2018. 

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα

Λίγες ώρες πριν παραιτηθεί και επίσημα από πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο Ματέο Ρέντσι αποχαιρέτησε τους ψηφοφόρους του με μια ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα. 

"Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, Όπως γνωρίζετε, οι περισσότερες από 13 εκατομμύρια ψήφους δεν ήταν αρκετές για να κερδίσουμε τη μεγάλη πρόκληση του δημοψηφίσματος.

Και όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, αντέδρασα σε αυτήν την ήττα με αυτήν την ομιλία. Νιώθω σαν να τα παρατάω ή σαν να θέλω να πάρω εκδίκηση. Διαβάζω τις εφημερίδες και αναρωτιέμαι τι μπορεί να σκέφτεται ένας πολίτης... 

Στη συνέχεια άρχισα να διαβάζω τα χιλιάδες emails και μηνύματα στο κινητό μου και σκέφτομαι ότι είμαι τυχερός που περιστοιχίζομαι από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για μένα. 

Από την πλευρά μου, χαμογελάω και πιστεύω ότι τελείωσα καλά τη δουλειά μου. Σήμερα, για παράδειγμα, ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του 2017, έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό",  γράφει μεταξύ άλλων ο Ρέντσι, ο οποίος συνοδεύει την ανάρτηση με μια φωτογραφία που έχει ένα χειρόγραφο σημείωμα: 

"Αντίο σε όλους και ευχαριστώ"...



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου