Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ο Σόιμπλε θέλει να δει… αίμα στην Ελλάδα...???

Το ΔΝΤ είναι άγνωστο αν θα συμμετάσχει τελικά ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα.  

Ο διεθνής οικονομικός οργανισμός θέλει να παραμείνει, αλλά ζητάει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,5%, το οποίο σημαίνει πως πρέπει να «κοπεί» χρέος.
Ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε, από την άλλη, «καίγεται» να δει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αλλά ζητά, παράλληλα, πλεόνασμα 3,5% και πάνω. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να εξαναγκάσει, με δημόσιες τοποθετήσεις του και όχι μόνο, το ΔΝΤ να είναι μέσα στον σχηματισμό, προκειμένου να επιβάλλει πολύ σκληρά μέτρα, τα οποία πιστεύει πως η Κομισιόν δεν μπορεί να επιβάλλει στην Ελλάδα γιατί είναι ένας μαλθακός μηχανισμός και λόγω ευρωπαϊκής αλληλεγγύης δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο το ΔΝΤ.

Έλληνας αξιωματούχος έλεγε: «Τι θέλει ο Σόιμπλε; Θέλει να εξωθήσει τους εργαζόμενους να χυθούν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα; Θέλει αναταραχή; Θέλει αίμα;»
Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει πως αυτή τη στιγμή είμαστε εγκλωβισμένοι στην εμμονή του Σόιμπλε. Αυτή είναι η αλήθεια.
«Μήπως ήρθε η ώρα για μια μεγάλη ειρηνική πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία;», του είπε χαμηλά στο αυτί ο συνομιλητής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου