Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Κρίσιμες για την ΕΕ οι αυριανές αυστριακές εκλογές - Ευρωπαϊκοί λαοί εναντίον Βρυξελλών...!!!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Ο Νόρμπερτ Χόφερ, έχει τις πιθανότητες να προκαλέσει ένα νέο σόκ στην ΕΕ καθώς θα έιναι ο πρώτος ηγέτης ενός κόμματος της πατριωτικής Δεξιάς στην Ευρώπη που θα εκλεγεί πρόεδρος.
 
Λίγες ώρες πριν τις εκλογές οι δημοσκοπήσεις δείχνουν και πάλι ντέρμπι με τον υποψήφιο των Πράσινων να προηγείται μία μονάδα.
 
Οι Αυστριακοί ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες, για τρίτη φορά εφέτος μέσα σε οκτώ μήνες για να εκλέξουν τον νέο ομοσπονδιακό πρόεδρο της χώρας τους καθώς στις εκλογές της 22ας Μαϊου ο υποψήφιος των «Πρασίνων» Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν υπήρξε ο νικητής του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών συγκεντρώνοντας ποσοστό 50,3%, έναντι 49,7% του Νόρμπερτ Χόφερ κατόπιν νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας.
 
Άλλωστε αυτό έκρινε το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο ακύρωσε το αποτέλεσμα και όρισε την επανάληψη ολόκληρης της εκλογικής διαδικασίας, αποδεχόμενο σχετική προσφυγή που είχε καταθέσει το Κόμμα των Ελευθέρων.
 
Όταν όμως επιχειρούν να κάνουν κάτι τέτοιο και στις ΗΠΑ επειδή εκλέχθη εκεί ο αντιπαγκοσμιοποιητής Ν.Τραμπ εκεί δεν τους ενοχλεί, όπως τους συμφέρει. 
 
Σε σχέση με τον επαναληπτικό γύρο των προεδρικών εκλογών την Κυριακή, μεταξύ των αυστριακών ινστιτούτων δημοσκοπήσεων επικρατεί αμηχανία ως προς την πιθανή έκβαση του, και οι δημοσκόποι αναφέρουν ότι δεν είναι σε θέση να κάνουν με αρκετή βεβαιότητα κάποια πρόγνωση ως προς τον νικητή. 
 
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των δημοσκοπήσεων, στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τον δεύτερο γύρο της 22ας Μαΐου, ένα ποσοστό της τάξης του 1% των ψηφοφόρων έχει μετακινηθεί προς τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο και το εάν θα υπάρξουν αισθητές αλλαγές στη μετακίνηση ψηφοφόρων, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τον βαθμό της συσπείρωσης τα τελευταία εικοσιτετράωρα. 
 
Οι ίδιοι παραπέμπουν στην τελευταία αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του αυστριακού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού "ATV" και της εφημερίδας "Heute" (Χόιτε), και που εμφανίζει μικρό προβάδισμα του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, με ποσοστό 51% έναντι 49% του Νόρμπερτ Χόφερ, ο οποίος όμως προηγείτο και στις πέντε προηγούμενες δημοσκοπήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 Σεπτεμβρίου και 17 Νοεμβρίου.
 
Ενόψει του επαναληπτικού γύρου, το Κόμμα των Ελευθέρων έχει διαμηνύσει με κάθε σαφήνεια, την πρόθεσή του να προσβάλει, αν κρίνει απαραίτητο, το αποτέλεσμα και αυτού του γύρου ή και άλλων γύρων.
 
Το κόμμα εμφανίζεται εδώ και ένα χρόνο σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως η πρώτη πλέον πολιτική δύναμη στη χώρα με ποσοστό πάνω από το 30%. 
 
Λόγω των όρων που θέτει το Συνταγματικό Δικαστήριο στην απόφασή του ως προς την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων -- που υπήρξαν καθοριστικές για τη νίκη του Βαν ντερ Μπέλεν στις 22 Μαΐου-- δεν αποκλείεται να χρειασθεί περισσότερος χρόνος και έτσι το αποτέλεσμα του επαναληπτικού γύρου να γνωστοποιηθεί μόνον δύο ημέρες αργότερα (την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου).
 
Στις 22 Μαΐου υπήρξε αριθμός ρεκόρ στις επιστολικές ψήφους που ανήλθαν σε 760.000 και αντιπροσώπευαν το 16,4% του συνόλου των καταμετρημένων ψήφων και ήταν κατά 40% μεγαλύτερος από εκείνες στις τελευταίες αυστριακές βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί για επιστολικές ψήφους στις 22 Μαΐου είχε υπερβεί τις 885.000. 
 
Κατά τον προσδιορισμό από τη Βουλή της νέας ημερομηνίας του επαναληπτικού γύρου, που αρχικά προβλεπόταν για τις 2 Οκτωβρίου αλλά αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων με τους φακέλους των επιστολικών ψήφων, το Κόμμα των Ελευθέρων είχε συνδέσει τη συγκατάθεσή του με την κατάργηση της επιστολικής ψήφου στο εσωτερικό, κάτι που το ίδιο ζητούσε επιτακτικά τόσο με τον αρχηγό του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, όσο και με τον υπαρχηγό του και υποψήφιό του στις προεδρικές εκλογές, Νόρμπερτ Χόφερ, αλλά αυτό απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των άλλων κομμάτων. 
 
Προφανώς διότι η επιστολική ψήφος είναι ότι πρέπει για να μπορούν οι Παγκοσμιοποιητές να νοθεύουν όποτε κρίνεται απαραίτητο την εκλογική διαδικασία.
 
Οι δύο απαιτούσαν προφανώς να μην υπάρξει η δυνατότητα της επιστολικής ψήφου στον επαναληπτικό γύρο των προεδρικών εκλογών επειδή οι επιστολικές ψήφοι υπήρξαν καθοριστικές για την αλλοίωση του αποτελέσματος ενώ η κατάργηση της επιστολικής ψήφου είναι πάγια θέση της Δεξιάς εξαιτίας του γεγονότος ότι οι επιστολικές ψήφοι όπως αποκαλύφθηκε εύκολα μπορούν να «μετρηθούν» διαφορετικά.
 
Τώρα κατά πόσο μπορέι κάποιος να εμπιστευθεί τις δημοσκοπήσεις αυτό απαντήθηκε και στις ΗΠΑ και στο Brexit αλλά και στο δικό μας δημοψήφισμα.
 
Πάντως κατα κανόνα το κόμμα που κερδίζει εκλογές που έχουν ακυρωθεί λόγω νοθείας, την επόμενη φορά πληρώνει το τίμημα. Είναι δύσκολο όσοι δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις να επιλέξουν το κόμμα που κέρδισε όπως κέρδισε την προηγούμενη φορά και το επιζητούν όλα τα ΜΜΕ τα οποία πλέον μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν τα υπολογίζει.
 
Ο Χόφερ είχε δηλώσει πως η Αυστρία θα μπορούσε να μιμηθεί το παράδειγμα της Βρετανίας και να διοργανώσει κι αυτή ένα δημοψήφισμα για την αποχώρηση από τηνΕΕ μέσα σε έναν χρόνο. Παρότι ο ηγέτης του Κόμματος των Ελεύθερων (FPÖ) υπαναχώρησε σχεδόν αμέσως από την πρότασή του αυτή, ο αντίπαλός του στις αυριανές εκλογές, ο ανεξάρτητος Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν, τόνισε πως η αρχική του τοποθέτηση αποδεικνύει ότι ο Χόφερ είναι υπέρ του Öxit, της αυστριακής εκδοχής του Brexit.
 
Το Öxit είναι ένα από τα διάφορα ζητήματα για τα οποία συγκρούστηκαν οι δύο υποψήφιοι στο ασυνήθιστα τεταμένο τελευταίο ντιμπέιτ τους, το βράδυ της Πέμπτης, όταν αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς.
 
«Οι άνθρωποι που συνεχώς μιλάνε για το Öxit και κατηγορούν άλλους ότι ζημιώνουν τη χώρα μιλώντας περί του Öxit θα όφειλαν να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να σκεφτούν μήπως αυτοί είναι που ζημιώνουν την Αυστρία περισσότερο», είπε ο Χόφερ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός του.
 
Έχοντας πίσω του μια αφίσα με το σύνθημα «Η πατρίδα σας χρειάζεται τώρα», ο Χόφερ πρόσθεσε ότι η ΕΕ βρίσκεται σε κρίση και ότι δεν θέλει να εκχωρηθούν περισσότερες εξουσίες στις Βρυξέλλες.
 
«Δεν θέλω να είμαι ο κυβερνήτης της Αυστρίας», είπε, χωρίς να αποκλείσει ρητά τη διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος για την παραμονή στην ΕΕ ή την αποχώρηση από αυτήν.
 
Όμως ο Χόφερ έχει και ένα άλλο στοιχείο που ενοχλέι τους απανταχού νεοταξίτες. Είναι και αυτός ρωσόφιλος ηγέτης και επιθυμεί έναν πλανήτη ασφαλή στον οποίο δεν θα κινδυνεύουμε να ξυπνήσουμε με πυρηνικά «μανιτάρια»
 
Αυτό δηλαδή που επεδίωκε το σύστημα Κλίντον-Ομπάμα σε συνεργασία με τον Τ.Σόρος αλλά και άλλες πλούσιες οικογένειες που προωθούν την Νέα Τάξη Πραγμάτων.
 
Από τη νίκη Ν.Τραμπ και μετά την «εργολαβία» την έχει αναλάβει εξ'ολοκλήρου  η ΕΕ.
 
Στην ομιλία του ο Ν.Χόφερ τάχθηκε υπέρ της μείωσης των φόρων και της βελτίωσης των εμπορικών σχέσεων ειδικά με τη Ρωσία, ο Χόφερ υποστήριξε επίσης ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν πρέπει να μπορούν να παίρνουν τα ίδια επιδόματα με τους Αυστριακούς.
 
Από την πλευρά του ο Φαν ντερ Μπέλεν έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία στη συνοικία Favoriten, που είναι γνωστή σε όλη την Αυστρία διότι φιλοξενεί πολλούς μετανάστες.
 
Η αυριανή εκλογική διαδικασία αφορά «την κατεύθυνση που θα πάρει η πατρίδα μας, η Αυστρία», καλώντας τους ψηφοφόρους να τον εκλέξουν ώστε να γίνει ένας πρόεδρος «του μεσαίου χώρου». «Θέλουμε η Αυστρία να παραμείνει σημαντικό μέλος της Ευρώπης;» ρώτησε τους υποστηρικτές του, που φώναξαν «ναι».
 
Τον Μάιο, ο Φαν ντερ Μπέλεν είχε κερδίσει με διαφορά μόλις 31.000 ψήφων, ή 0,7%.
 
Η αποχή ίσως αύριο να είναι αρκετά μεγαλύτερη, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολες τις προβλέψεις για το αποτέλεσμα.
 
Όμως είναι σαφές τι εκπροσωπέι ο καθένας. Έχουμε μια μάχη ανάμεσα στο ανεξάρτητο Έθνος-Κράτος και στον παγκόσμιο ολοκληρωτισμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων. ΄0πως πάντα οι πολίτες αποφασίζουν τι ζωή θέλουν να ζήσουν.
 
pronews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου