Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

«Κόφτη» έως το 2023 απαιτεί η Τρόικα... !!!

Ο στόχος για πλεονάσματα 3,5%, η επιμονή των δανειστών και τι επιζητεί η ελληνική πλευρά...
 

«Κόφτη» διαρκείας σε μισθούς και συντάξεις ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση, προκειμένου να...
διασφαλιστεί η επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα από το 2018 και μετά, σύμφωνα με την "Αγορά" που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Σύμφωνα με την τρόικα, ο «κόφτης» πρέπει να επεκταθεί κατά μία πενταετία μετά τη λήξη του μνημονίου και να καλύψει την περίοδο 2019-2023.

Ο μεγάλος φόβος για την κυβέρνηση είναι να εμμείνουν οι δανειστές -και ειδικά η πλευρά του ΔΝΤ- στο να υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στις δαπάνες που θα περικόπτονται αυτόματα στις περιπτώσεις αποκλίσεων.

Η ελληνική πλευρά επιζητεί να υπάρχει απλώς μια γενική περιγραφή, ενώ επιθυμεί παράλληλα να μην τεθεί ο νέος μηχανισμός προς ψήφιση από τη Βουλή, αλλά να συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων του Eurogroup με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Επίσης, εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο να απαιτήσει η τρόικα να μειωθούν οι κατηγορίες των δαπανών που σήμερα εξαιρούνται από τον «κόφτη», με αποτέλεσμα να «θυσιαστούν» και αρκετά κοινωνικά επιδόματα.

Σήμερα, ο αυτόματος μηχανισμός περικοπών καλύπτει την περίοδο έως και το 2018 και δεν θα επιβάλλονται έκτακτα μέτρα στην περίπτωση απόκλισης από τους στόχους, μικρότερης ή ίσης με το 0,25% του ΑΕΠ. Το σύστημα ενεργοποιείται μέσω έκθεσης του υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ και κοινοποιείται στην τρόικα...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου