Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Πέρασε με 196 «ναι» το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους -Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή...!!!

Με την ευρύτατη πλειοψηφία των 196 «ναι» ψηφίστηκε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, το άρθρο 65 του υπουργείου Εργασίας για το εφάπαξ χριστουγεννιάτικο επίδομα στους συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα ψήφισαν συνολικά 257 βουλευτές, 61 δήλωσαν «παρών», ενώ κανείς δεν καταψήφισε. Αξίζει να σημειωθεί πως από τους ανεξάρτητους βουλευτές υπέρ της τροπολογίας τοποθετήθηκαν οι Γιώργος Καρράς, Νίκος Νικολόπουλος και Στάθης Παναγούλης

Σκληρή αντιπαράθεση

Προηγήθηκε σκληρή αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση  να δείχνει από νωρίς τις προθέσεις της απέναντι στη κυβέρνηση σε ότι αφορά την στάση που θα κρατήσει την ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας, ενώ παράλληλα κατακρίνει με σφοδρότητα τη κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως επιχειρεί να μεταφέρει το πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας.
Από τη σημερινή συνεδρίαση δεν έλειψαν οι επιθέσεις στελεχών της κυβέρνησης κατά των δανειστών με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις. Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης  χαρακτήρισε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «μόνιμη πληγή για την χώρα» που βάζει «τρικλοποδιές» και δημιουργεί «περιβάλλον ασφυξίας» για την εθνική οικονομία.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι «Είναι τόσο κακό και αδιανόητο προς αυτούς που δημιουργούν το περιβάλλον ασφυξίας να διαρθρωθεί μέτωπο από τα κόμματα και να σταλεί ένα σήμα και φεύγετε ένας ένας με την ομάδα του για να μη γίνετε κομπάρσοι του Τσίπρα;», αναρωτήθηκε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «υπάρχουν νομοσχέδια που έχουν υποβληθεί εδώ και μήνες στους δανειστές αλλά καθυστερούν! Πότε θα αποδοθούν αυτές οι ευθύνες;».

Μύρισε «μπαρούτι»

Οι λογομαχίες μεταξύ υπουργών και βουλευτών δεν έλειχαν από το «μενού» της συνεδρίασης. Έντονος διαξιφισμός σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάριο Σαλμά, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ''λαϊκισμό''.
Από τις κόντρες που «στιγμάτισαν» τη συνεδρίαση ήταν εκείνη μεταξύ των Παύλου Πολάκη και Άδωνι Γεωργιάδη. Οι δυο άντρες ανταλλάζοντας «βαριές» κουβέντες με αφορμή τους εκάστοτε χειρισμούς στον τομέα της Υγείας. Η διαμάχη ξεκίνησε πολιτικά με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αποκαλεί τον υπουργό «κότα λυράτη» λόγω της στάσης του την περίοδο του δημοψηφίσματος. «Να δω αν τα βρει με τους δανειστές ο Τσίπρας αν θα παραιτηθείτε ή θα κάτσετε στη θέση σας. Γιατί εγώ τους κρητικούς τους είχα για λεβέντες όχι  για κότες λυράτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Ωστόσο, λίγο αργότερα η κατάσταση εξόκειλε με τον υφυπουργό Υγείας να εξαπολύει επίθεση κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ, κατηγορώντας τον για «ραβασάκια» εκείνου και της γυναίκας του που αφορούσαν προσλήψεις την εποχή που επιτελούσε υπουργός Υγείας ο κ. Γεωργιάδης.  
 Να ξέρεις ένα πράγμα, κοιμάμαι πολύ ήσυχος τα βράδια γιατί δεν με βαστά κανένας. Εσένα σε βαστούν όμως και σε βαστούν και στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τα ραβασάκια που έστελνες και εσύ και η γυναίκα σου για το ποιος θα διοριστεί» δήλωσε ο κ. Πολάκης, προκαλώντας την έκρηξη του αντιπροέδρου της ΝΔ: «Θα φέρεις τώρα εδώ τα ραβασάκια τα δικά μου και της γυναίκας μου! Αν δεν τα φέρεις, εγώ θα κάνω μήνυση και αυτός θα ζητήσει άρση της ασυλίας του για να πάμε στα δικαστήρια». 
«Δεν θα κρύβεσαι ρε γαϊδούρι πίσω από την ασυλία σου! Απατεώνα! Ρε γαϊδούρι απατεώνα! Έπιασε αυτό το υποκείμενο στο όνομά του τη γυναίκα μου! Ή θα φέρει εδώ τα χαρτάκια ή θα γίνει της Κρήτης!», σημείωσε σε έξαλλη κατάσταση και απείλησε: «Νομίζει ότι μπορεί να κρύβεται πίσω από το μουστάκι! Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε καλύπτει γιατί υπάρχει φάκελος της εισαγγελίας! Κάποια στιγμή θα πέσετε και τότε δεν την γλιτώνεις με τίποτα!».
Εξίσου σημαντική κρίνεται και η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση για την σπουδή να καταθέσει τώρα την τροπολογία για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, κατηγορώντας την, ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι οι εκλογές και ο περιορισμός της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και όχι οι συνταξιούχοι.
«Γι αυτό και δεν περίμεναν να συνεννοηθούν με τους εταίρους, μέχρι τον Μάρτιο και προχώρησαν σε αυτή την κίνηση που έχει δυσμενείς συνέπειες για τη χώρα, όπως φάνηκε από τις επίσημες θέσεις του Eurogroup και του ISM», είπε ο κ. Χατζηδάκης.
Με το σκεπτικό αυτό, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, πρότεινε να αποσυρθεί προσωρινά η τροπολογία και να επανακατατεθεί, αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους θεσμούς, έτσι ώστε να μην διακυβευτεί η ομαλότητα και η πορεία της διαπραγμάτευσης και της Οικονομίας.
Καλά Χριστούγεννα και καλή τύχη στους βουλευτές της ΝΔ ,ευχήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ,Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια επί της τροπολογίας για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων. Ο κ. Παππάς με σκωπτικό τρόπο ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και καλή τύχη στην ΝΔ, όταν οι βουλευτές της πάνε στις περιφέρειές τους και μιλήσουν στους συνταξιούχους.
«Ας περιμένετε τις εξελίξεις», είπε ο υπουργός Επικρατείας απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της ΝΔ και την επέκρινε ότι ασκεί αντιπολίτευση κομίζοντας -όπως είπε- σενάρια ότι δήθεν η κυβέρνηση δεσμεύτηκε σε πλεονάσματα, άκουσον- άκουσον σε τι νούμερο, στο 3,5% «όταν δεν υπάρχει συμφωνία κι όταν εκείνοι υπέγραψαν τις συμφωνίες του 5%, του 6% και του 7% πρωτογενούς πλεονάσματος».
«Η προπαγάνδα για τις περικοπές δεν έχει όριο. Η ΝΔ, όταν έλεγε «ναι» στο δημοψήφισμα, διαδήλωσε για την περικοπή στο ΕΚΑΣ. Αυτά ο κόσμος τα κοιτάει και τα μετράει» προσέθεσε ο υπουργός Επικρατείας. Τόνισε επίσης ότι «αποδεικνύεται από την στάση της ΝΔ σήμερα ότι η στράτευσή της στο "μένουμε Ευρώπη", δεν ήταν να μείνουμε στην Ευρώπη αλλά να μείνει η Ευρώπη όπως έχει, της λιτότητας. Αυτή τη μάχη θα τη χάσουν οι δυνάμεις της λιτότητας στην Ευρώπη διότι η κυβέρνηση ασκεί αποτελεσματική διπλωματία», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου